Gyvenimas valstybėje ir visuomenėje, tačiau tuo pačiu savanoriškai tarsi atsiduriant už jos ribų, neigiant galiojančius įstatymus, nustatytas tvarkas bei taisykles, save vadinant suvereniais, niekam nepavaldžiais žmonėmis, taip galima apibendrinti vadinamų „suverenų“ filosofiją.

Lietuvą sukrėtus tris savo mažamečius vaikus iš globos namų pagrobusios ir sprukti į Baltarusiją bandžiusios šeimos dramai, verta prisiminti ir kitą istoriją. Jose esama nemažai bendrų jungčių: „suverenų“ filosofija, kaltinimai valstybei vaikų grobimu, problemos su teisėsauga, šiais žmonėmis manipuliuoti ir saviems tikslams juos išnaudoti siekiantys veikėjai bei kelionė į diktatūrinę Baltarusiją.

Jeigu kauniečių šeimai šeima ši istorija gali baigtis pakankamai sėkmingai: atsisakius su realybe iš esmės prasilenkiančių įsitikinimų, vietoje sunaikintų asmens dokumentų gavus naujus, pavyks atgauti vaikus, tai prieš kurį laiką vykusi istorija baigėsi itin liūdnai.

Šios istorijos detalių tikslumą portalui „Delfi“ patvirtino Kauno apygardos prokuratūros atstovai, keli, tarpusavyje nesusiję šaltiniai bei advokatai. Kadangi joje esama specifinių duomenų apie žmonių sveikatos būklę, taip pat nepilnamečius asmenis, saugant jų privatumą bus atskleista tik dalis informacijos, esminiai faktai.

Kaip ir kauniečių šeimos atveju, iš kurios dėl eilės pažeidimų ir atsisakymo bendradarbiauti su institucijomis buvo laikinai paimti trys vaikai, taip ir kiek anksčiau vykusioje istorijoje skambėjo kaltinimai, esą valstybė grobia vaikus.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)