Jose dalyvaus per 2 tūkst. karių iš brigados „Geležinis Vilkas“ ir kitų Lietuvos kariuomenės vienetų.

Pratybų metu bus patikrintas „Geležinio Vilko“ ir Ruklos įgulos karinių vienetų gebėjimas vykdyti bendrus veiksmus, įvedus aukštesnį nei įprastinis budrumo lygį.

Per pratybas iš nuolatinės dislokacijos vietos į galimus susitelkimo ir operacijų rajonus bus perdislokuoti mechanizuotos pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vienetų štabai. Mokymuose taip pat treniruosis batalionų štabai, „Geležinio Vilko“ kuopų valdymo grupės tobulins operacijų valdymą apgyvendintoje vietovėje.

Pratybų pirmajame etape dalyvaus apie 1,8 tūkst. karių, antrajame – apie 400 karių.

Pratybų organizatoriai atkreipia gyventojų dėmesį, kad rugsėjo 14-16 dienomis Ruklos miestelyje ir Gaižiūnų poligone vyks taktinių lauko pratybų pirmasis etapas. Jo metu kariai naudos imitacinius šaudmenis ir kitas pirotechnines priemones.

Rugsėjo 16-18 dienomis Kauno mieste vyks antrasis pratybų etapas, kurio metu kariai išskleis lauko taktines vadavietes, vyks vietovės žvalgyba Kaune ir jo prieigose. Kariai treniruosis vykdyti operacijas apgyvendintoje vietovėje. Tomis dienomis Kauno gatvėmis važinės šarvuočiai M113. Jų vikšrai yra su guminėmis pagalvėlėmis, pritaikytomis važiuoti asfaltuota danga. Važinės kariniai visureigiai ir sunkvežimiai. Šiame etape imitaciniai šaudmenys ir kitos pirotechninės priemonės nebus naudojamos.

Kariai taip pat praneša, kad prie mokymo įstaigų gyventojai galės susipažinti su karių turima ginkluote ir technika, štabų veikla lauko sąlygomis.

Vienetų štabai ir kuopų valdymo grupės pratybų metu vykdys savo veiklą Kaune ir Kauno priemiesčiuose. Rugsėjo 16 d. ir rugsėjo 18 d. maršrutu Rukla-Kaunas-Rukla važiuos karinių transporto priemonių kolona.

Pratybose dalyvaus brigados „Geležinis Vilkas“ vadovybė, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio ir kunigaikščio Vaidoto mechanizuotieji pėstininkų batalionai, Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalionas, „Geležinis Vilkas“ pavaldžios Logistikos, Štabo, Ryšių ir Žvalgybos kuopos. Sąveikos treniruotes taip pat atliks ir kiti Ruklos įgulos kariniai vienetai.

Kaip ir kiekvienų mokymų metu, talkins ir kiti Sausumos pajėgų ir Karinių oro pajėgų vienetai – Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono, Karo policijos, Karo medicinos tarnybos ir Oro gynybos bataliono kariai.