„Tarybos narių lauks svarbūs klausimai – biudžeto perskirstymas ir lėšų užtikrinimas, kad Kaune apsistosiančios pabėgėlių šeimos ir pavieniai žmonės čia gautų pilnavertišką prieglobstį. Tuo pačiu bus padėtas taškas dėl partnerysčių su dviem Rusijos miestais“, – savivaldybės pranešime spaudai cituojamas Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak pranešimo, yra parengtas sprendimas atsisakyti partnerystės sutarčių, kurios buvo sudarytos 1999 ir 2007 metais su Sankt Peterburgu bei Kaliningradu.

Taip pat planuojama Ukrainai perleisti kelis greitosios medicinos pagalbos automobilius su tvarsčiais, kitais medikamentais bei papildoma įranga, skirta gelbėti nukentėjusiuosius.

Kaip skelbia savivaldybė, transporto priemonės jau paruoštos kelionei ir bus perduotos karinę agresiją patiriančios Ukrainos tarnyboms.

Neeiliniame tarybos posėdyje numatyta patvirtinti miesto biudžeto korekcijas numatant lėšų įsigyti priemonių pabėgėlių priėmimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją