„Viena iš idėjų yra labai konkrečiai įvardinti konkrečius nedemokratinių valstybių gamintojus, kurių informacijos ir ryšių technologijų įranga kelia potencialią grėsmę šalies ir nacionaliniam saugumui, ir neturėtų būti naudojama Lietuvai diegiant penktos kartos 5G judrųjį ryšį“, – ketvirtadienį Seime sakė L. Kasčiūnas.

„Taip mes aiškiai pasakysime, kad mes nebūsime Kinijos kontroliuojamoje technosferoje“, – per žvalgybos tarnybų kasmetinį viešą grėsmių nacionaliniam saugumui pristatymą sakė Seimo komiteto vadovas.

Centro dešinės Vyriausybės programoje numatyta siekti, kad valstybės institucijose ir nacionalinio saugumo požiūriu svarbiuose sektoriuose, įskaitant 5G infrastruktūrą, nebūtų naudojamos nepatikimų gamintojų technologijos ir įranga.

Lietuvos karinė žvalgyba „Huawei“ dalyvavimą kuriant 5G tinklą yra įvardijusi kaip rizikos veiksnį dėl komunistinės Kinijos įstatymų, įpareigojančių bendroves dalytis informacija su valdžia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)