„Aš pokalbį vertinu kaip labai autentišką ir atvirą pasikalbėjimą su Lietuvoje besisvečiuojančiais žmonėmis, kurie kažkodėl nesupranta, kad jie į Lietuvą pateko nelegaliai. Aš atvažiavau atvira širdimi ir su Migracijos departamento parinkta medžiaga apie tai, kokios yra jų teisės ir pareigos, kas jų laukia, jei priimtas vienas ar kitas sprendimas“, – penktadienį Seime žurnalistams sakė NSGK pirmininkas.

Jis, kaip teigė, pabandė visą informaciją Vydeniuose apgyvendintiems migrantams išdėstyti.

„Kai kam tai pasirodė nemandagu. Žodžio grasinti aš nevartosiu, bet kai prie veido pirštą tau judina svečias, tai supranti, kad svečią reikia kartais ir pastatyti į vietą. Tą pabandžiau padaryti, nežinau, ar pavyko, jūs spręskite, bet manau, kad ten viskas išsisprendė pakankamai taikiai, pasikalbėjome“, – sakė L. Kasčiūnas.

Politiko teigimu, migrantai prieš jį mojavo ir Seimo kontrolierių įstaigos Žmogaus teisių biuro Vytauto Valentinavičiaus vizitine kortele.

„Ir sakė, kad jis padės jiems išspręsti visas problemas. Nežinau, ką tai reiškia, galima jo paklausti, kokias problemas jis jiems padės išspręsti. Manau, kad reikia kalbėtis, reikia žmones informuoti, kas jų laukia“, – akcentavo L. Kasčiūnas.

Kasčiūnas ir migrantai

Jo teigimu, po kurio laiko pasimatys, ar po vizito bus norinčiųjų savarankiškai grįžti į kilmės šalį.

„Kai buvau Verebiejuose, dariau ten lygiai tą patį, tik kažkaip draugiškiau priėmė, tai žinau, kad po to du žmonės buvo sutikę išvažiuoti. Laukiam dabar gerų žinių iš Vydenių“, – sakė NSGK pirmininkas.

Vis dėlto V. Valentinavičius, pasak jo, turėtų dirbti savo darbą, neviršijant savo įgaliojimų.

„Mes labai gerai sutariame su juo, susitinkame, su juo kavos atsigeriame. Būtų gerai, kad jis būtų ombudsmenas žmogaus teisių, o ne piltų žibalo į ugnį“, – komentavo L. Kasčiūnas.

Jis taip pat teigė, kad operacijų vadovės Agnės Bilotaitės sprendimas apgręžti neteisėtai sieną kirsti bandančius migrantus veikia.

„Reikės kabint medalį, matyt, jau tiems, kurie bando septintą, aštuntą kartą ateiti į Lietuvą ir po to grįžta atgal. Aš galvoju įsteigti kokį savo vardo medalį. Tai rodo, kad sistema veikia“, – juokavo L. Kasčiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (587)