LRT.lt žiniomis, „tvarkiečiai“ pastarosiomis dienomis aptarinėjo vieno žinomo diplomato, turinčio teisininko išsilavinimą, bet jau nebedirbančio diplomatinėje tarnyboje kandidatūrą.

„Tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas šios informacijos komentuoti nepanoro: „Tikrai žinau, ką šeštadienį vyksiančioje partijos taryboje pasiūlysiu būti rinkimų sąrašo lyderiu. Bet nespėliokim. Viskas paaiškės savu laiku“.

R. Žemaitaitis nei patvirtino, nei paneigė girdėjęs kalbas, kad būtų naudinga, jei partijos rinkimų sąrašo lyderiu taptų koks nors autoritetingas, visuomenėje palankiai vertinamas žmogus.

„Tik galiu atsakingai pareikšti, kad prieš kelias dienas viešai pasirodžiusi informacija, esą mūsų partijos rinkimų sąrašo pirmuoju numeriu bus įrašyta R. Pakso dukra Inga Stumbrienė, yra klaidinga“, – tvirtino R. Žemaitaitis.

Paklaustas, ar pats sutiktų vesti partiją į rinkimus, jis teigė, jog, kaip rinkimų štabo vadovas, turi labai daug darbo, bet, jeigu partijos taryba vieningai pritartų jo kandidatūrai, jis nebeturėtų teisės atsisakyti.

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis R. Paksas dalyvauti Seimo rinkimuose ir būti partijos rinkimų sąrašo lyderiu negali, nes Konstitucinis Teismas (KT) 2004 m. kovą yra priėmęs sprendimą, kad dėl šiurkštaus Konstitucijos pažeidimo ir prezidento priesaikos sulaužymo jis iki gyvos galvos negalės eiti jokių pareigų, kurioms būtina priesaika. Toks KT teismo sprendimas galioja iki šiol.