„Paskutinis kalendorinės vasaros savaitgalis Lietuvoje numatomas karštas ir gana sausas“, – Delfi sakė sinoptikas Paulius Starkus.

Jo teigimu, penktadienio dieną danguje matysime daug saulės, o debesys bus reti.

„Ir tik popietės valandomis kai kur iš jų gali trumpai palyti. Perkūnijos metu tikėtina rytinių krypčių vėjo gūsiai iki 13–14 m/s. Tačiau visoje šalyje jis bus gana silpnas“, – teigė sinoptikas.

Penktadienio dieną vėl bus karšta. Aukščiausia temperatūra šalyje sieks 27–32 laipsnių karščio.

Šeštadienio naktis vėl bus rami. O dieną – vėl karšta.

„Šeštadienio naktis vėl bus rami, daugiausiai – giedra, lietaus nesulauksime. Temperatūra pažemės iki 14–19 laipsnių. O Kuršių Nerijoje išliks 20–21 laipsnis šilumos. Šeštadienio dieną vėl džiugins saulės spinduliai, išliks sausa. Temperatūra vėl kils gana aukštai iki 27–32 laipsnių. Nelabai gaivins ir gana silpnas rytinių krypčių vėjas“, – Delfi sakė sinoptikas.

Anot jo, didesnių pokyčių nežada ir sekmadienis.

„Naktis bus sausa, daugiausiai – giedra. Temperatūra pažemės iki 14–19 laipsnių, pajūryje vis dar išsilaikys apie 20 laipsnių šiluma. Sekmadienio dieną temperatūra vėl kils iki 27–32 laipsnių karščio. Vėl sulauksime daug saulės spindulių, debesys bus labai reti, o iš jų lietaus nelaukiama. Rytinių krypčių vėjas išliks gana silpnas“, – sakė sinoptikas.

Sinoptiko P. Starkaus teigimu, didesnių orų pokyčių sulauksime tik kitos savaitės pradžioje.

„Pirmadienį Lietuvą pasieks atmosferos fronto debesys ir vakariniuose rajonuose sulauksime šiek tiek lietaus, kurį lydės perkūnija ir smarkesni vėjo gūsiai. Tačiau šalies rytuose dar išliks karšta diena. O didesnis orų atvėsimas laukiamas nuo antradienio“, – Delfi sakė sinoptikas P. Starkus.

30 laipsnių karštis – retas reiškinys

O Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad ši kaitra bus jau trečioji šiemet. Ir šalyje išaugo karščių ir kaitrų skaičius.

„Kartais bežiūrint į senesnių laikų duomenis būna net sunku patikėti, kad seniau žiemos būdavo kur kas šaltesnės, o vasaros (iš dabartinės perspektyvos žvelgiant) tokios vėsios.

Taip pat stebina, kad ≥30 laipsnių temperatūra buvo net ne kiekvienais metais pasitaikantis, pakankamai retas įvykis“, – rašė tarnybos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)