Prancūzija ketvirtadienį pažėrė gerų naujienų. Į jos formuojamą artilerijos koaliciją Paryžiaus indėlis – 78 „Cezar“ haubicos. Tiesa, kaip visada yra niuansų – haubicos bus pagamintos ir pristatytos į Ukrainą per metus.

Tuo pačiu Prancūzija Ukrainai SCALP raketas bei prancūziškus JDAM'ų analogus. „Viva la France!“, – džiaugiasi ekspertai.

Luhansko kryptis

Svatovė. Rusai suaktyvino veiksmus sektoriuje. Jie rengė atakas Synkivkoje bei Berestovėje. Tikėtina, agresorius bando savo tradicinį manevrą – plečia atakų geografiją, bando ištampyti ukrainiečių pajėgas tikėdamiesi užčiuopti silpną gynybos vietą.

Kremina. Agresorius baksnoja beveik visoje kontaktinėje linijoje, ukrainiečiai ne tik ginasi, bet ir kontratakuoja.

Lysyčanskas. Ukrainiečiai buvo privesti šiek tiek atsitraukti prie Bilohorivkos. Esmingai situacijos kontaktinėje linijoje tai nekeičia, tačiau agresoriaus spaudimas sektoriuje išlieka aukštas. Tęsiasi sunkios kautynės.

Donecko kryptis

Bachmutas. Tęsiasi sunkios kautynės šiauriniame ir pietiniame flange, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Agresorius bando atakuoti beveik visoje kontaktinėje linijoje, ukrainiečiai ir toliau neleidžia jam pasistūmėti. Tikėtina, situacija analogiška kaip Svatovės ir Kreminos sektoriuose – toks atakų geografijos išplėtimas gali būti sietinas su siekiu ištampyti ukrainiečių gynybą, rasti silpną vietą gynyboje ir tuomet perlaužti įvykių eigą sau naudinga linkme.

Tą ukrainiečiai puikiai supranta.

Tuo labiau, kad toks daužymasis į visas puses silpnina pačių rusų gynybinį budrumą. Ekspertai neatmeta, kad ukrainiečiai gali rusus pabandyti prigauti surengdami eilę didesnių kontratakų.

Patogiausia tai padaryti Keramiko – Oleksandropilio ruože – leidžiantis nuo aukštumų perkirsti šiaurinį flangą į dvi dalis.

Karas Ukrainoje

Pervomaiskės ruožas. Tęsiasi rusų operacijos Pervomaiskės – Nevelskės ruože, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Marijinka – Vuhledaras. Rusai toliau atakuoja prie Krasnohorivkos, ukrainiečiai išlaikė pozicijas. Tuo pačiu rusai tęsia operaciją prie Heorhivkos, tačiau čia jų puolimas įstrigęs.

Prie Novomychailivkos padėtis išlieka sunki. Rusai toliau bando nuo gyvenvietės pietvakarinių prieigų stumtis link Konstjantinivkos ir perkirsti kelią Vuhledaras – Pobeda, taip pat bando įžengti į pačią Novomychailivką.

Situacija dinamiška, pozicijos eina iš rankų į rankas.

Zaporižios krytis

Kontaktinėje linijoje tęsiasi sąlyginis štilis, daugiausia darbo žvalgams ir artileristams.

Pietų kryptis

Agresorius skelbia, kad jo pajėgoms pavyko pasistūmėti Krynkuose ir iki minimumo sumažinti čia esantį ukrainiečių placdarmą.

To nepatvirtina nei ukrainietiški, nei nepriklausomi šaltiniai. Kas aišku, tai kad rusų bandymai įsitvirtinti salose Dnipre ir toliau nėra sėkmingi – jie toliau bando taip atkirsti ukrainiečių aprūpinimo ir rotacijų kelius, tačiau agresorių poliruoja ukrainiečių artilerija ir dronai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)