„Orkai perėjo į greitą gynybą, apšaudo ukrainiečių pozicijas ir patį Charkivo miestą su artilerija bei aviacija, taip pat vykdo žvalgybą“, – penktadienį vertindami padėtį Charkivo kryptyje rašo ekspertai.

Jie neatmeta, kad ketvirtadienį iš Iziumo pasitraukę 4-osios tankų divizijos bei 106-osios oro desanto divizijos vienetai žaizdas laižysis neilgai ir bus mesti pastiprinti Charkivo sektorių.

Ukrainiečiai toliau vykdo kontratakas įvairiose vietose, tačiau tai karybos žinovams labiau primena įtampos palaikymą, o ne siekį prasimušti dar toliau.

Pergrupuoja pajėgas

Tuo metu Iziume, kaip jau minėta anksčiau, vyksta pajėgų reorganizacija: sumušti ir išsekę rusų kariuomenės vienetai atsitraukia, kovingesni juda į kontakto liniją.

„Ukrainiečiai kol kas šios situacijos neišnaudoja pilna apimtimi. Yra bandymų kontratakuoti orkų placdarmą prie Malokomyšuvaskos ir Dovhenkės, tačiau tai daugiau lokalios atakos, nekeičiančios operacinės situacijos“, – rašo jie.

„Locked N’ Loaded“ neatmeta, kad tokiais atsargiais pastuksenimais ukrainiečiai gali bandyti užmigdyti okupantų budrumą ir kontratakuoti kiek piečiau, Dibrovnės – Virnopiljos apylinkėse ir taip pabandyti nukirsti išsikišusį „pirštą“.

„Žinant, kad ukrainiečių pajėgos taip pat yra išsekusios, patyrusios nuostolių, jų resursai ne amžini, tokia kontrataka labiau atitiktų galimybes, nei pabandyti nukirsti visą placdarmą iki Doneco upės“, – svarsto jie.

Anot ekspertų, ukrainiečiai toliau gina Limano miesto flangus, tačiau neatmestina, kad ilgainiui gali imti trūkti resursų, nes jų užnugaryje yra Doneco upė, per kurią iš Slaviansko į Limaną eina likęs vienintelis geras kelias.

„Tuo pačiu pasirodė pranešimų, kad orkai vėl atakuoja Siversko link, tačiau nei kokiomis pajėgomis, nei koks to puolimo rezultatas dar nėra aišku“, – atkreipia dėmesį jie.

Agresorius, pasak karo ekspertų, vėl pabandė įkalti pleištą tarp Rubižnojės ir Severodonecko – puolė Vojevodivką.

Ir šį kartą nesėkmingai, tačiau neatmestina, kad rusai šiam sumanymui skirs vis daugiau dėmesio.

„Šis ruožas yra visai šalia Rubižnojės ir Severodonecko. Bandydami įsisprausti į šį butelio kaklelį orkai, tikėtina, patenka į ukrainiečių minosvaidžių, artilerijos, tankų sutelktą bei persidengiančią ugnį iš Rubižnojės ir Severodonecko“, – teigia jie.

Karas Ukrainoje

Mariupolio gynėjai kaunasi, vyksta intensyvūs pėstininkų mūšiai (mažas atstumas, artima kova), nežiūrint į ta, objektas toliau daužomas artilerija ir aviacija.

Agresorius dar bando pulti link Marijinkos, tačiau tai vis labiau primena puolimo imitaciją.

„Tuo tarpu ukrainiečiai nesnaudžia. Artilerija atakuoja Melitopolyje įsikūrusi orkų karinį oro uostą, bei gerai artilerija trinktelėjo Polohiuose – rusų propagandonai verkia, kad „neonacistai“ siautėja, reiškia, pataikė gerai“, – rašo ekspertai.

Anot jų, pietų kryptyje vyksta tas pats pasistumdymas, žvalgyba, artilerijos dvikovos ir resursų kaupimas.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, nepatvirtintais duomenimis, rusai bandė su dešimties sraigtasparnių pagalba išmesti desantą Chersono srityje prie Vysokopylės. Tačiau ukrainiečiai esą leido jiems nutūpti ir „šiltai užklojo artilerijos ugnimi“.

Teigiama, kad du sraigtasparniai ir didelė dalis rusų desantininkų sunaikinta – iš viso apie 40 karių. Tačiau ekspertai pabrėžia, kad šią informaciją dar reikia tikrinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)