Agresorius „Šahed“ dronais vėl surengė smūgius Ukrainoje. Šis išpuolis rusams sėkmingas, kadangi dronai pataikė Rivnėje esančiai degalų saugyklai.

Luhansko kryptis


Svatovė. Agresorius labai intensyviai spaudžia šiauriniame flange. Rusų šaltiniuose pasirodžiusi informacija apie agresoriaus užimtą Synkivką neatitinka tikrovės, mūšiai tęsiasi.

Tačiau Ukrainos paskelbta gyventojų evakuacija iš Kupjansko ir apylinkių rodo, kad ukrainiečiai tikisi, jog rusų spaudimas čia nesilpnės. Tuo tarpu centriniame ruože ukrainiečiams pavyko stabilizuoti situaciją, o pietiniame flange jie toliau spaudžia ir siekia išstumti agresorių už Žerebeco upės.

Lysyčanskas. Agresoriui nežymiai pavyko pasistūmėti „niekieno žemėje“ Spirnės šiaurės rytuose. Jie priartėjo prie čia esančių kalvų. Jei rusams pavyks jose įsitvirtinti, ukrainiečiams gali kilti problemų ginantis šiame ruože.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Tęsiasi poziciniai susidūrimai prie Berchivkos ir Orihhovo Vasylivkos, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Pietinis flangas. Panašu, informacija apie ukrainiečių prasiveržimą į kalvas prie Zaicevės nepasitvirtino. Tęsiasi susidūrimai linijoje Klišijivka – Andrijivka – Kurdiumivka.

Avdijivka – Marijinka. Kontaktinė linija šiauriniame Avdijivkos flange prie Krasnohorivkos ir Novobachmutivkos šiek tiek banguoja. Šį kartą ukrainiečių naudai. Kituose ruožuose – be pakitimų.

Zaporižios kryptis


Orihivas. Kaip ekspertai ir spėjo prieš porą dienų, agresoriaus aktyvumas prie Pjatychatkų verčia ukrainiečius irgi nesėdėti rankų sudėjus. Jie suintensyvino veiksmus link Luhovės, pavyko nežymiai pasistūmėti.

Labai sunkios ir abiem pusėms kruvinos kautynės Robotynės šiaurės rytuose, rytuose bei link Verbovės. Visgi ukrainiečiams čia pavyko pastumti agresoriaus vienetus.

Karas Ukrainoje

Taip pat Ukrainos pajėgoms pavyko pasistūmėti ir vakarinėse gyvenvietės prieigose. Tokiu būdu plečiamas placdarmas su tikslu apsaugoti flangus didesnių mechanizuotų vienetų (pvz. brigados) operacijoms pralaužiant agresoriaus pagrindinę gynybos liniją.

Labai tikėtina, kad šioje šviesoje ukrainiečiai stuktels dar labiau į vakarus link Kopanų ir labiau į rytus link Novopokrovkos su tikslu sukaustyti čia veikiančias rusų pajėgas ir ištampyti rezervus, kiek jų yra likę.

„Tai lėtas ir kruvinas darbas. Kantrybės“, – rašo jie.

Velyka Novosylka. Ukrainiečiai toliau spaudžia Urožainę ginančius rusų vienetus. Agresoriui vis sunkiau sekasi išlaikyti pozicijas, Ukrainos pajėgos stumiasi „niekieno žemėje“ ir toliau stengiasi apeiti gyvenvietę iš rytų.

Tuo pačiu ukrainiečiai persigrupavo prie Staromajorskės ir ėmė vystyti sėkmę – jiems pavyko pasistūmėti į pietus link Zavitne Bažanjos. Pasirodė informacija, jog jie persikėlė į kitą Mokryj Jalio krantą. Jei čia Ukrainos pajėgoms pavyktų įsitvirtinti, jie atsidurtų rusų grupuotės Urožainės užnugaryje.

Pietų kryptis. Fejerverkai tęsiasi. Ukrainiečiai šį kartą surengė smūgius dronų grupėmis, atakuoti taikiniai Sevestopolyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)