Agresorius surengė raketų ir dronų – savižudžių smūgius. Intensyviausiai atakuota vakarinė šalies dalis. Taip pat bandyta smūgiuoti Starokonstantinovo oro uostui, kuriame rusai tikėjosi užklupti „Storm Shadow“ ir SCALP raketų nešėjus Su24. Ukrainiečiai didžiąją dalį raketų numušė.

Luhansko kryptis

Svatovė. Ukrainiečiai toliau tvirtai ginasi šiauriniame flange. Rusams nepavyksta pasistūmėti link Kupjansko, jie artilerija daužo miestą. Tuo tarpu pietiniame flange suaktyvėjo susidūrimai rusų placdarme vakariniame Žerebeco upės krante.
Rusai atakuoja pietrytinėse Novojegorivkos prieigose.

Lysyčanskas. Ukrainiečiai kontratakavo prie Spirnės ir atsiėmė dalį prieš keletą dienų prarastų pozicijų.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Rusai pabandė kontratakuoti link Veselės, taip siekdami sumažinti grėsmę Soledarui. Bandymas nesėkmingas.

Pietinis flangas. Judesiukas Klišijivkos – Andrijivkos ruože tęsiasi. Nepaisydami vakarykščio sudaužymo, rusai vėl kontratakuoja ir toliau degina savo rezervus.

Avdijivka – Marijinka. Tradiciškai karšta Marijinkos ruože, kitur šiandien sąlyginai ramiau.

Zaporižios kryptis

Orihivas. Po sunkių kautynių prie Robotynės ukrainiečiai įsitvirtina pirmadienį atsikovotose pozicijose. Maža to, toliau atakuoja link Verbovės, bei vakariniame Robotynės flange.

Pastarajame ruože ukrainiečiams pavyko pasistūmėti. Kitais žodžiais tariant, placdarmas ne tik tvirtėja, bet ir po truputį plečiasi.

Karas Ukrainoje

Velyka Novosylka. Rusai pripažįsta, jog paliko Urožainę. Kaip ir jiems įprasta, jų apdaužyti vienetai metami į beprasmiškas kontratakas.

Kad agresoriui vienetų labiau reikia gynyboje, rodo prasidėjusios Ukrainos pajėgų atakos piečiau nuo Staromajorskės – Urožainės esančioje Zavitne Bažnajoje.

Turi dvi išeitis

Panašu, ukrainiečiai toliau skelia sektorių į dvi dalis palei Mokryj Jalio upę. Pagal žanro klasiką rusai turėtų suskubti intensyvinti kontratakas, tačiau laisvų rezervų beveik nebėra.

Tad dabar rusams dilema – leisti ukrainiečiams toliau skelti placdarmą į dvi dalis ir laikyti flangus (Prijutnė ir Novodeneckė), ar bandyti nukirsti pleištą, tačiau rizikuoti gauti mirtinus smūgius į flangus. Kaip bus, pamatysime.

Pietų kryptis

Ukrainos pajėgos toliau laiko placdarmus kairiajame Dnipro krante.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)