Agresorius šią naktį Ukrainos karinę ir civilinę infrastruktūra atakavo 24 dronais „Šahed“ ir raketa „Kh59“. Ukrainos pajėgoms pavyko numušti 17 dronų ir minėtą raketą.

Vienas dronas pataikė į energetinės infrastruktūros objektą Žytomyre, taip pat sprogimai griaudėjo Zaporižios bei Odesos miestuose.

Luhansko kryptis

Svatovė. Nieko naujo – štilis kontaktinėje linijoje.

Kremina. Rusų spaudimas Ternų – Jampolivkos ruože kiek sumenko, tačiau gali būti, kad mūšiai netrukus atsinaujins.

Lysyčanskas. Okupantai tęsia spaudimą visoje kontaktinėje linijoje, Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas.

Donecko kryptis

Bachmutas. Ukrainos gynėjams nepavyko išmušti rusų iš rytinio Časiv Jaro pakraščio, tačiau ir rusai negali išplėsti čia savo pozicijų. Tęsiasi sunkus mūšis.

Agresorius pripažįsta, kad visgi pirminis jo tikslas – kirsti kanalą, blokuoti Časiv Jarą iš šiaurės bei pietų tam, kad vėliau galėtų pradėti šturmuoti.

Spręsdami šį uždavinį rusai spaudžia Bohdanivkoje esančius Ukrainos gynėjus, jų propagandiniai kanalai skelbia, jog ukrainiečiai paliko šią gyvenvietę.

Reikia pasakyti, kad apie Bohdanivkos užėmimą jie skelbė jau ne kartą ir ne du. Svarbiausia ne pati gyvenvietė (tiksliau – tai kas iš jos liko), o aplink esančios aukštumos.

Taip pat tęsiasi mūšiai prie Ivanivskės ir Klišijivkos – Andrijivkos ruože.

Karas Ukrainoje - 1

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Sunkios kautynės vyksta Berdyčiuose. Taip pat rusai plečia savo ruožą, kuriuo bando apeiti ukrainiečių įtvirtintą rajoną iš šiaurės – atakuoja link Novakalynovės.

Jiems pavyko įžengti į „niekieno“ teritoriją, tačiau bandančias įsitvirtinti agresoriaus pajėgas ukrainiečiai talžo sutelkta ugnimi. Be to, ukrainiečiai šiame ruože pereidinėja į kontratakas. Taip pat sunkios kautynės vyksta prie Umanskės.

Centras. Tęsiasi kautynės Pervomaiskės – Nevelskės ruože, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Pietinis flangas. Rusai bando stumtis Novomychailivkoje, situacija permaininga, tačiau ukrainiečiai išlaiko pozicijas.

Zaporižios kryptis

Permainingi lokalūs mūšiai Robotynės pleište ir prie Staromajorskės.

Ukrainos pajėgos smūgiavo Polohuose, agresorius su artilerija smūgiuoja Orichive ir MLRS bei dronais – Zaporižioje.

Pietų kryptis

Kontaktinėje linijoje – be pakitimų.