Nepasitvirtino informacija apie gen. V. Zalužno atleidimą. Ar tikrai tai buvo tik iš piršto išlaužta informacija, ekspertams vis dar sunku pasakyti.

Tačiau kas akivaizdu, kad karas už valstybės išgyvenimą kai kuriems Ukrainos politikams bei kitiems veikėjams nėra priežastis susilaikyti nuo tarpusavio kovų.

Luhansko kryptis


Ukrainos pajėgos paskelbė, kad vakar numušė agresoriaus Su34. Rusai to nepripažįsta, neva visi orlaiviai yra rikiuotėje.

Svatovė. Padėtis Tabaivkos – Krochmalnės ruože kažkiek stabilizavosi, mūšiai aprimo. Okupantai toliau bando vykdyti lokalias atakas, o Ukrainos gynėjai išmušti agresorių iš užimtų pozicijų, tačiau intensyvumas menkesnis nei prieš keletą dienų.

Tikėtina, abi pusės vykdo persigrupavimą. Kiek suintensyvėjo rusų atakos Synkivkos prieigose, tačiau ukrainiečiai apsigynė.

Kremina. Sunkios kautynės Ternų ruože ir pietinio flango miškuose. Abi pusės vykdo lokalias atakas. Agresorius išdidžiai pranešą atmušęs ne vieną ukrainiečių puolimą.

Donecko kryptis


Pradžiai smagus faktelis, šiandien Donecko miesto centre buvo iškelta Ukrainos vėliava. „Ach, tie šelmiai partizanai“, – rašo ekspertai.

Bachmutas. Tęsiasi lokalūs susidūrimai prie Bohdanivkos ir Klišijivkos, rusams pasistūmėti nepavyksta. Kaip ir minėjo ekspertai, neatmestina, kad agresorius artimiausiu metu čia suintensyvins savo veiksmus.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai bando pasistūmėti, ukrainiečiai kontratakuoja. Didesnių pakitimų nėra.

Rytinis flangas. Abi pusės atakuoja, aktyvesni Ukrainos vienetai. „Niekieno žemė“ banguoja, tačiau rusai išlaiko pozicijas.

Pervomaiskės ruožas. Agresorius išlaikė vakar užimtas pozicijas prie Opytnės, persigrupuoja ir vykdo reorganizaciją. Taip pat okupantai tęsia lokalias atakas Pervomaiskės – Nevelskės ruože.

Marijinka – Vuhledaras. Tęsiasi sunkios kautynės Heorhiivkos – Pobedos – Novomychailivkos ruože.

Karas Ukrainoje

Rusai skelbia, kad ne kartą sudaužytos ir performuotos jų 155-osios jūrų pėstininkų brigados vienetai sugebėjo pasistūmėti prie Novomychailivkos.

Okupantai pateikia vaizdo įrašą, kuriame matosi, kaip rusai užeina į apkasus esančius laukuose. Jei tai yra tiesa, tuomet šie kadrai gali būti rusų pasistūmėjimo, įvykusio prieš kelias dienas šiaurės rytinėse gyvenvietės prieigose, patvirtinimas. Ekspertai ragina palaukti ukrainiečių reakcijos.

Zaporižios kryptis


Ukrainos pajėgos MLRS raketomis smogė į Tokmako gyvenvietės prieigas. Kas buvo taikinys, kol kas nežinoma.

Orichivas. Ukrainiečiai tęsia lokalias atakas abiejuose Robotynės pleišto flanguose. Tai juos daryti įgalina aktyviai dirbanti netiesioginė ugnis (pagrinde artilerija). Okupantai skundžiasi, kad nuolat gauna į skūrą kasetiniais šaudmenimis.

Velyka Novosylka. Rusams šiek tiek pavyko pajudėti į priekį prie Prijutnės, padėtis čia neaiški.

Pietų kryptis


Ukrainos pajėgos surengė didesnį smūgį dronais Kryme. Agresorius praneša, kad jam pavyko numušti ir elektroninės kovos priemonėmis nusodinti 11 dronų. Rusai pripažįsta, kad dažniausiai tokio pobūdžio smūgiai – tai žvalgyba mūšiu prieš didesnio masto kompleksinę ukrainiečių ataką naudojant raketas ir dronus.

Po labai skausmingos trijų Su34 netekties, agresorius atnaujino smūgius KAB‘ais.

Tikėtina, rusai neturi kitos išeities, kaip tik rizikuoti, nes Ukrainos pajėgų placdarmų kairiajame Dnipro upės krante problema savaime nesisprendžia.

Ukrainiečiai atmuša okupantų atakas, dominuoja jų elektroninės kovos priemonės, dronai ir artilerija. Vienintelis koziris kurį rusai dar turi – KAB‘ai, tad jiems nebėra kitos išeities, tik rizikuoti jį traukiant ir dedant ant mūšio lauko stalo.

Taip pat, rusai stiprina savo manevrinius vienetus ant žemės (daugėja gyvosios jėgos ir šarvuotos technikos), todėl galimai vėl bus eilinis agresoriaus bandymas manevriniais vienetais, remiamais aviacijos, išvalyti placdarmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)