Prasidėjo Turkijos prezidento R. T. Erdogano vizitas Rusijoje. Jis Sočyje susitiko su V. Putinu, kaip ir spėta, apsikeitė malonybėmis.

Viešai skelbiama, kad kalbėta apie „grūdų susitarimo“ atnaujinimą, atominės elektrinės Turkijoje statybas, rusiškų dujų tranzitą, galimybę už valstybinius užsakymus Turkijoje rusams atsiskaityti rubliais ir pan.

Agresoriaus propaganda šį susitikimą bando parodyti kaip didžią diplomatijos pergalę. Kaip ir minėjo ekspertai, realios šio susitikimo perspektyvos turėtų pasimatyti po savaitgalį vyksiančio G20 susitikimo Indijoje.

Luhansko kryptis

Svatovė. Nepaisant didžiulių nuostolių, rusai ir toliau atakuoja pietiniame flange. Jų pastangos nukreiptos į aukštumų prie Novojehorivkos perėmimą.

Agresorius neišmoko praeitos savaitės pamokų ir toliau šalia „Štorm Z“ mėsos į mūšį meta tankus. Kalbama, kad jie priklauso ne kartą degusiai „elitinei“ 4-tai gvardijos Kantemirovo tankų divizijai (1 gvardijos tankų armija). Ukrainiečių artileristai, FPV dronistai ir PTRK operatoriai toliau sėkmingai dirba, tačiau lengva nėra.

Tiesa, sunku įsivaizduoti, kad tokia rusų taktika turi potencialo pasiekti kokių nors rimtesnių rezultatų.

Donecko kryptis

Bachmutas. Ukrainos pajėgos tęsia puolimą ruože Bachmutas – Klišijivka, vysto šeštadienį pasiektą taktinę sėkmę. Jiems pavyko nežymiai pasistūmėti „niekieno žemėje“, sunkūs mūšiai tęsiasi. Agresorius MLRS raketomis apšaudė Kramatorską.

Vuhledaras. Ševčenkos – Pavlivkos ruože susidūrimai aprimo, panašu, abi pusės pereina į pozicinę gynybą.

Zaporižios kryptis

Orichivas. Robotynės – Verbovės ruože tęsiasi sunkūs mūšiai. Ukrainos pajėgos toliau spaudžia rusus prie Novoprokopivkos.

Šiame ruože fiksuojamas intensyvėjantis Ukrainos artilerijos darbas. Taip pat tęsiasi susidūrimai vakarinėse Verbovės prieigose, ukrainiečiai bando įsitvirtinti „niekieno žemėje“ apie 1 km nuo gyvenvietės.

Agresorius kontratakuoja, tačiau nepaisant bravūros soc. tinkluose susidaro įspūdis, kad po praeitos savaitės nesėkmių jie atsargesni.

Rusijos karas prieš Ukrainą

Velyka Novosylka. Snukiadaužis prie Prijutnės tęsiasi – ukrainiečių atakas keičia agresoriaus kontratakos, situacija dinamiška.

Tuo tarpu rytiniame flange agresorius perdislokavo rezervus, todėl Ukrainos pajėgos daugiausia dėmesio skiria linijos Stralomlynivkos – Kermenčiko – Novodoneckės poliravimui.

Neatmestina, kad artimiausiu metu ukrainiečių atakos prasidės ir čia.

Pietų kryptis

Agresorius naktį vėl atakavo Ukrainos jūrų uostų infrastruktūrą. Taip pat smūgiavo miestams dešiniajame Dnipro krante.

Bene intensyviausiai apšaudytas Nikopolis. Fiksuojamas Ukrainos artilerijos ir dronų aktyvumas Kinburno nerijoje.

Tikėtina, kad taip ukrainiečiai siekia išvalyti šią vietovę nuo agresoriaus stebėjimo priemonių/artilerijos ir taip apsaugoti Očakivo uostą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją