„Ir vėl dronas smogė tam pačiam dangoraižiui Maskvoje“, – apžvalgoje rašo karo ekspertai.

Panašu, ukrainiečiai atidirbę dronų skrydžio maršrutus, turi ne vieną ir ne du patikrintus variantus, tad tokių smūgių gali būti ir daugiau.

Tuo pačiu pasirodė informacija, kad sekmadienį į Dunojaus upės deltoje esančius Ukrainos uostus atplaukė trys krovininiai laivai, priklausantys Graikijos, Izraelio bei Turkijos ir Sakartvelo kompanijoms.

Tai įrodo, kad „grūdų susitarimas“ ne tik įmanomas be Rusijos dalyvavimo jame, bet ir tai, kad agresorius neturi kaip tam užkirsti kelio.

Panašu, kad okupantų kalbos apie į Ukrainos uostus plaukiančių laivų naikinimą ar apiešką buvo tik eilinis šnipštas.

Tai įrodė ir ukrainiečiai, antradienį surengę jūrinių dronų ataką prieš du rusų patrulinius laivus.

Smogta tam pačiam prieš savaitę atakuotam patruliniam laivui „Sergej Kotov“ bei dar vienam, „Vasilij Bykov“. Rusai skelbia, kad laivai sugebėjo apsiginti.

Luhansko kryptis


Svatovė. Kol pietiniame flange Ukrainos gynėjai dubasina agresoriaus placdarmą vakariniame Žerebeco upės krante, rusai toliau bando ieškoti laimės centre.

„Elitiniai“ rusų 1-osios tankų armijos vienetai puola Berestovės – Novoselivskės ruože.

Neatmestina versija, kad kol iš kalinių ir panašaus kontingento sudaryti „Štorm Z“ batalionai sugebėjo pasistūmėti pietiniame flange, rusai tikėjosi centriniame ruože tuo pasinaudoti ir netikėtai smogti pagrindinėmis pajėgomis, minėtos 1-osios tankų armijos vienetais. Jei toks planas buvo, jis neišdegė – Ukrainos pajėgos neleidžia agresoriui pajudėti į priekį.

Kremina. Sunkios lokalios kautynės vyksta visuose ruožuose, tačiau ukrainiečiai puikiai atlaiko smūgį. Pagal žanro klasiką, netrukus okupantai turėtų tempti į sektorių TOS termobarines sistemas ir desperatiškai daužyti neaišku ką ir kur.

Tik taip vietinei vatagalvei auditorijai galima parodyti, kokie jie „galingi“.

Lysyčanskas. Agresorius vėl surengė atakas Bilohorivkos link, tačiau tradiciškai liko nieko nepešęs.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Tęsiasi pozicinės kautynės, agresorius pereina į gynybą. Ukrainos gynėjai ruošiasi tolimesnėms operacijoms.

Bachmuto miesto vakarinėse prieigose – be pakitimų.

Pietinis flangas. Fiksuojamas intensyvesnis rusų inžinierių darbas antroje jų gynybos linijoje (Opytnė – Odradivka – Mykolaivka Druga – Zaicevė), turbūt ruošiasi „atsitraukti į patogesnes pozicijas“.

Karas Ukrainoje

Kontaktinėje linijoje karšta. Ukrainiečiai šiek tiek pasistūmėjo „niekieno žemėje“ prie Klišijivkos ir Andrijivkos. Tuo tarpu agresorius kontratakuoja.

Zaporižios kryptis


Orihivas. Robotyne. Ukrainiečių puolimas aprimo, rusų kontratakos nebuvo sėkmingos. Tikėtina, Ukrainos pajėgos nenori veltis į beatodairišką snukiadaužį ir okupantams kontratakuojant bandyti strimgalviais pulti toliau.

Neatmestina, užsikabinę už aukštumų, ukrainiečiai ne tik pergrupuoja pajėgas, bet ir gynybiniuose mūšiuose siekia mažinti rusų kovinį potencialą. Po ko, tikėtina, vėl pereis į puolimą.

Velyka Novosylka. Po sekmadienį ir pirmadienį surengtų nesėkmingų kontratakų link Staromajorskės agresorius ramesnis.

Ukrainos gynėjai čia toliau tvirtina savo pozicijas, vykdo žvalgybą. Tuo pačiu tęsiasi Ukrainos pajėgų operacijos Prijutnės ir Novodoneckės ruožuose. Dėl pastarojo aiškių patvirtinimų, kad ukrainiečiai perkirto kelią Novodoneckė – Kremenčikas, pastebėti nepavyko.

Pietų kryptis


Agresoriaus karo propagandistai liūdnai konstatuoja, kad rusų problemos kairiajame Dnipro upės krante tik didėja.

Teigiama, kad ukrainiečiai vis aktyviau veikia salose bei išplėtė savo placdarmą prie Antonivkos tilto. Ukrainos gynėjai tyli ir toliau kantriai dirba.

Ukrainos pajėgos suorganizavo didelę dronų – savižudžių ataką Simferopolyje. Kas konkrečiai atakuota dar sunku spręsti, bet rusų soc. tinkluose aktyviai skelbiama apie didelius sprogimus mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)