Luhansko kryptis

Svatovė. Ukrainiečiai atmušė agresoriaus atakas Lyman Peršijaus – Synkivkos ruože, kontaktinėje linijoje be esminių pakitimų.

Kremina. Atrodo, kad Ukrainos gynėjai sugebėjo stabilizuoti padėtį prie Ternų, okupantai toliau pasistūmėti nesugeba. Tačiau Ukrainos pajėgos kol kas nesugebėjo išstumti rusų iš pastarosiomis dienomis užimtų pozicijų.

Donecko kryptis

Bachmutas. Ukrainos pajėgos vykdė kontratakas „niekieno žemėje“ prie Bohdanivkos. Jiems pavyko šiek tiek pastumti rusus, tačiau tai iš esmės situacijos nekeičia. Agresorius tęsia puolimo operacijas tiek šiauriniame, tiek pietiniame flanguose.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Agresoriaus socialiniuose tinkluose pranešama apie ukrainiečių kontratakas.

Tai pozityvus ženklas – Ukrainos vienetai nuo pozicinės gynybos vis dažniau pereina prie bandymų kovoti už iniciatyvą. Pietiniame flange pokyčių nėra.

Karas Ukrainoje

Pervomaiskės ruožas. Čia taip pat fiksuojamos ukrainiečių kontratakos. Kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Marjinka – Vuhledaras. Agresoriaus pajėgos tęsia bandymus įžengti į Novomychailivką bei vykdo puolimo operacijas link Pobedos. Padėtis išlieka sudėtinga.

Zaporižios krytis

Kaista padėtis Robotynės pleište. Okupantams pavyko pasistūmėti tarp Robotynės ir Verbovės, ukrainiečiai buvo priversti atsitraukti į pozicijas aukštumose.

Tačiau Ukrainos gynėjai nelinkę nusileisti, jie suintensyvino savo operacijas pleišto flanguose. Taip pat, nepatvirtintais duomenimis, Ukrainos pajėgoms pavyko nežymiai pajudėti į priekį Kamjanskės – Žerebjankų ruože, kuris jau keletą mėnesių buvo sąlyginai ramus.

Pietų kryptis

Agresorius praneša apie dar vieną didelį Ukrainos pajėgų smūgį dronais. Teigiama, kad rusams virš Krymo pavyko numušti keliasdešimt dronų.

Situacija kairiajame Dnipro upės krante – be esminių pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)