Luhansko kryptis


Svatovė. Rusijos pajėgos itin stipriai atakuoja šiauriniame flange. Jie skelbia užėmę Synkivką, tačiau ukrainietiški ir nepriklausomi šaltiniai to nepatvirtina. Tiesa, šiame ruože fiksuojamas kelių šimtų metrų rusų pasistūmėjimas.

Lysyčanskas. Agresorius sustiprino spaudimą link Bilohorivkos, sunkūs mūšiai vyksta gyvenvietės prieigose. Taip rusai stengiasi paremti savo įstrigusį puolimą Kreminos sektoriuje.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiauriniame flange ir miesto vakarinėse prieigose pokyčių nėra.

Pietinis flangas. Agresorius meta į mūšį naujus rezervus, tačiau atgal užlipti į kalvas Klišijivkos –Andrijivkos ruože nepavyksta. Ukrainiečiai taupo, ilsina pajėgas ir daužo agresorių artilerija.

Avdijivkoje – Marijinkoje, Vuhledare – be pakitimų.

Zaporižios kryptis


Ukrainiečiai smogė kariniams taikiniams Berdianske.

Orihivas. Mūšiai Robotynės ruože labai sunkūs, tačiau tempą diktuoja ukrainiečiai. Jie po truputį plečia placdarmą rytinėje Robotynės dalyje ir stumiasi link Verbovės, siekdami sujungti šiuos placdarmus.

Tuo pačiu mūšis verda pačioje Robotynės gyvenvietėje. Ukrainiečiai nuo aukštumų šiaurės rytuose užėjo į gyvenvietę, situacija dinamiška.

Velyka Novosylka. Ilgai laukti nereikėjo – rusų telegramuose prasidėjo kalbos, jog „Urožainę gali tekti palikti ir pereiti į gynybai patogesnes pozicijas“.

Ukrainiečiai jau gyvenvietės centre, toliau intensyviai spaudžia iš šiaurės, rytų ir baksnoja iš pietų, juvelyriškai tiksliai dirba jų artilerija. Gali būti, kad paskelbus šią apžvalgą gyvenvietė gali jau būti išlaisvinta.

Karas Ukrainoje

Įdomus momentas – norėdami parodyti, kaip didvyriškai ginasi, rusai skelbia jog ukrainiečiais JDAM'ais atakuoja agresoriaus būrio atramos taškus.

Tai rodo ne ką kita, o gerokai išretintą rusų oro gynybą, kuri leidžia ukrainiečių naikintuvams atakuoti ne į plotą tikėtinose rusų pajėgų/logistikos susitelkimo vietose, bet veikti šalia kontaktinės linijos ir smūgiuoti konkretiems taikiniams.

Būrio atramos taškas apgyventoje vietovėje – tai sankryža, ne daugiau nei trys ar keturi nedideli pastatai, pvz., nuosavi namai.

Tikėtina, po Urožainės ukrainiečiai suks į rytus ir bandys perkirsti kelią Novodoneckė – Kremenčikas. Tai įrodo faktas, kad Ukrainos pajėgos per šeštadienį pasigerino savo padėtį prie Novodoneckės.

Pietų kryptis

Ukrainos pajėgos toliau išlaiko placdarmus kairiajame Dnipro krante. Nuojauta kužda, kad ukrainiečiai gali pabandyti sujungti placdarmus prie Oleškų ir Kazačij Laherio į vieną didesnį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)