Pirmadienį Valdovų rūmuose surengtoje politinių partijų lyderių spaudos konferencijoje jis teigė, kad partija gali pasidžiaugti tuo, kad gerokai padidino savo mandatų skaičių.

„Preliminariais skaičiavimais, per 90 mandatų išlošėme, t.y. nuo 140 iki 230 (be merų mandatų).

Kita gera naujiena – kad patekome į miestų – Vilniaus, Marijampolės, Klaipėdos, Palangos – tarybas. Apgailestaujame, kad nepatekome į Kauno miesto tarybą, bet mūsų remiamas meras laimėjo rinkimus“, – sakė jis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais išankstiniais balsavimo duomenimis, LVŽS savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose gavo 11,15 proc. balsų.

R. Karbauskis komentavo, kad rinkimų rezultatai rodo, jog ir miesto gyventojai atranda LVŽS.

„Miestuose laimėjo komitetai, tikiuosi, kad bendradarbiavimas su jais ir toliau bus betarpiškas ir gilus“, – sakė jis.

LVŽS lyderis dar pastebėjo, kad sėkminga Vyriausybės veikla gyventojams leidžia rinktis stabilumą ir savivaldybėse.

„Jeigu būtų krizinė situacija, tada šiek tiek kitaip būtų žmonės balsavę. Renkasi merus, kurie pakankamai gerai tvarkosi – žmonės juk neatskiria“, – sakė jis.

Europarlamentaras Bronis Ropė komentavo, kad didėjantis partijos populiarumas rodo, jog ji ir savivaldoje pasirodė pakankamai gerai.

„Žmonės pasitiki šia politine jėga ir nori pokyčių. Tai džiugina“, – sakė jis.

Marijampolėje kandidatuojantis Seimo narys Kęstutis Mažeika sakė, kad LVŽS savo rezultatą pagerino.

„Tikimės, kad antras turas bus įdomus“, – žurnalistams spaudos konferencijoje sakė jis.

Kandidatai – ne tokie stiprūs

Paklaustas, kokios priežastys sutrukdė pasirodyti geriau, R. Karbauskis nurodė, jog kai kur LVŽS kandidatai nebuvo tokie stiprūs.

„Niekas niekam nepatrukdė, mes negavome tų balsų, kuriuos gaudavome anksčiau miestuose. Galbūt kai kuriuose savivaldybėse mūsų kandidatai nebuvo tokie stiprūs ir nepagelbėjo dėl rezultatų“, – sakė jis.

LVŽS lyderis dar svarstė, kad žmonės balsuoja už asmenybes, pirmiausia už kandidatus į merus.

„Valdžios partija ar ne valdžios – tai nieko nereiškia. Nemanau, kad už kažką mus baudė, ar už kažką mus gyrė. Mes tiesiog norėjome laimėti, bet nelaimėjome.

Suklysti galima. Aš skaičiuodamas suklydau, bet džiaugiuosi, kad turime daug artimų kolegų, kurie laimėjo, t.y. komitetai, su kuriais dirbsime ateityje vardan Lietuvos“, – sakė R. Karbauskis.

Jis dar pridūrė, kad konservatoriai miestuose, kitaip nei LVŽS, nedominuoja.

„Matau, kad ten, kur konservatoriai turėjo merus, jie pakankamai mažai surinko balsų. Skirtumas tarp mūsų ir konservatorių yra sumažėjęs. Manau, kad kituose rinkimuose galėsime su jais pakovoti dėl to, kas laimės“, – sakė R. Karbauskis.