Katedros aikštėje esanti Delfi žurnalistė fiksavo, kad šalia prieštaringai vertinamo veikėjo A. Kandrotas–Celofanas yra keli policijos pareigūnai.

Jo suorganizuotas susibūrimas „Keliu trispalvę už Lietuvą“ nukreiptas prieš Vilniuje keliamas Ukrainos vėliavas.

„Pabrėžti, kad Lietuvoje yra Lietuvos trispalvė, kad tai yra svarbiausia vėliava. Ir kad neaiškintų mums kažkokie ateiviai iš užsienio, kurią vėliavą turime turėti“, – žurnalistams šeštadienį sakė A. Kandrotas, omenyje turėdamas švedų kilmės visuomenininką ir Ukrainos rėmėją Joną Ohmaną.

Jo teigimu, ši organizuojama akcija nėra susijusi su LGBTQ+ bendruomenės eitynėmis.

„Jie yra mažuma, mums jie neįdomūs, jie nori būti matomi“, – žurnalistams sakė A. Kandrotas.

Į veikėjo suburtą akciją susirinko apie 15–20 asmenų, nešinų Lietuvos ir Vyčio vėliavomis, skandavo šūkį „Lietuva“.

Jam bendraujant su žurnalistais už nugaros atsistojo ir keli asmenys su plakatais. Viename buvo parašyta „sriuba yra šlapios salotos“, kitame – „aš turiu nuomonę“, o dar kitame – „pirma pienas, tada dribsniai“. Jiems vienas iš dalyvių iškvietė policiją. Tai buvo Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos nariai.

„Atėjome tiesiog parodyti, kokios kvailos jų nuomonės. Jos ne tik kvailos, bet ir žeidžiančios, nes jie diskriminuoja savo kalbomis visas įmanomas mažumas“, – Eltai sakė jaunoji socialdemokratė Justina.

A. Kandrotas su protesto dalyviais vėliau ketina eiti ir tęsti protestą prie Švedijos ambasados.

Jis su protesto dalyviais vėliau pasiekė Švedijos ambasadą Didžiojoje gatvėje, kur juos pasitiko policijos pareigūnai, kurie nuo ambasados pastato protestuotojams liepė laikytis 25 metrų atstumo. Po maždaug 20 minučių protestuotojai ambasados pastatą paliko.

Po maždaug 20 minučių protestuotojai ambasados pastatą paliko ir nuėjo link Pylimo gatvėje esančios LGBTQ+ vėliavos spalvomis visai neseniai perdažytos pėsčiųjų perėjos, kur jų darkart laukė policijos ir viešosios tvarkos pareigūnai. Protesto dalyviai vėl kalbėjosi su pareigūnais, pokalbį filmavo.

Į renginį, nukreiptą prieš Ukrainos vėliavas Vilniuje, bendraminčius, neseniai iš įkalinimo įstaigos išleistas Celofanas kvietė savo socialinio tinklo paskyroje. Pasak veikėjo, renginio dalyviai raginami atsinešti Lietuvos vėliavas ir parodyti, kad „čia gyvena lietuviai“.

O už dalyvavimą tokiame renginyje gresia atitinkama atsakomybė, perspėjo policijos atstovai.

Liepos 1–ąją, šeštadienį, Vilniuje taip pat vyks „Vilnius Pride 2023: vis dar einam“ eitynės.

LGBTQ+ bendruomenės renginys–protestas prasidės 12 val. Prie Martyno Mažvydo bibliotekos. 13 val. eisena pajudės link Katedros aikštės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)