N.Puteikienei rinkimų kampanijos metu teko dalyvauti televizijos laidose, kur ji iš arti pamatė kitus kandidatus ir jų antrąsias puses, rašo „Klaipėda“. N.Puteikienė pamėgino palyginti jas su prieškario Lietuvos politikų žmonomis. "Tada, prieš 100 metų, politikų žmonos buvo labai išsilavinusios, mokėjo po kelias užsienio kalbas, turėjo savo nuomonę. Pavyzdžiui, pirmoji prezidento Kazio Griniaus žmona Joana Pavalkytė buvo knygnešė, "Šviesos" draugijos steigėja, ji buvo ištremta kartu su savo vyru. Tos moterys buvo aktyvios, stiprios, lygiavertės savo partneriams", – dėstė N.Puteikienė.

Klaipėdietė mano, kad dabar politiko žmonos įvaizdis priešingas nei tada.
"Ir ką gi išgirdau per rinkimų kampaniją: būsiu per kelis žingsnius nuo savo vyro, žinau savo vietą ir taip toliau. Niekaip negaliu suvokti, kas mūsų moterims nutiko? Manau, kad prieš 100 metų mes užėmėme europinę poziciją, o dabar pasislinkome į Rytus, kur moteriai pakanka būti gražiai ir žinoti savo vietą", – teigė N.Puteikienė.

Esą toks politiko žmonos stereotipas atitinka tik dalies Lietuvoje gyvenančių moterų požiūrį. Pasak N.Puteikienės, žurnalai rašo apie tai, kad dažnos mergaitės svajonė būti gražiai, sėkmingai ištekėti ir visą gyvenimą nieko nedirbti. "Manau, kad kažkuriam rinkėjų sluoksniui gal tai yra patrauklu, nes politikų žmonos sėkmingai ištekėjo, nedirba, gražiai apsirengusios ir turi laiko sau ar vyro kostiumams pirkti. Labiausiai nustebino vienos politiko ponios požiūris į dirbantį žmogų: paklausta, ar niekada nesvajojo apie karjerą, televizijos eteryje niekinamai atrėžė, esą, kur – bibliotekoje?" – stebėjosi klaipėdietė.

"Gal sovietmetis mus į tuos Rytus patraukė, juk tada buvo įprasta, kad nomenklatūrininkų žmonos apsiperka tik "aukštajam sluoksniui" skirtose parduotuvėse, jos galėjo dirbti tik formaliai arba visai nedirbti. O juk iš esmės mūsų politikų grietinėlė iš ten ir atėjusi", – teigė N.Puteikienė.