Antrosios kadencijos šalies vadovo poste siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda šį kartą nurodė anksčiau nutylėtą narystę Komunistų partijoje.

Tai, kad prezidentas G. Nausėda kadaise priklausė Komunistų partijai, paaiškėjo praėjusių metų pavasarį. Kad nutylėjo šį biografijos faktą pripažino ir pats šalies vadovas. Jis teigė, kad stojimas į Komunistų partiją buvo jo jaunystės klaida.

Penktadienį paskelbtos anketos duomenimis, save rinkimuose išsikėlę advokatas Ignas Vėgėlė anksčiau priklausė Krikščionių demokratų sąjungai ir Lietuvos krikščionims demokratams, o Eduardas Vaitkus – Darbo partijai ir Nacionaliniam susivienijimui.

Nors buvęs Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Dainius Žalimas prezidento rinkimuose yra keliamas Laisvės partijos, anksčiau jis buvo konservatorių partijos narys.

Partijos „Nemuno aušra“ įkūrėjas Remigijus Žemaitaitis prieš tai priklausė partijoms Tvarka ir teisingumas bei „Laisvė ir teisingumas“.

Iš kandidatų į šalies vadovo postą jokių politinių organizacijų nariu nebuvo tik Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ keliamas Giedrimas Jeglinskas.

Kartu su kandidatų duomenimis VRK skelbia ir visų kandidatų rinkimų programas. Vadovaujantis Rinkimų kodeksu, VRK interneto svetainėje kandidatų programos kartu su kita informacija apie kandidatus bus publikuojamos neribotą laiką.

Delfi primena, kad prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną ir dėl šalies vadovo posto kovos 8 politikai: Giedrimas Jeglinskas, Andrius Mazuronis, G. Nausėda, Ingrida Šimonytė, E. Vaitkus, I. Vėgėlė, D. Žalimas ir R. Žemaitaitis.