„Rengiame vidutinio laikotarpio paramos Ukrainai planą. Parama apims ne tik karo poreikius, bet ir padės Ukrainai vykdyti gynybos reformas, su tikslu priartinti Ukrainą prie narystės NATO“, – sakė A. Anušauskas.

Ministras ketvirtadienį Briuselyje dalyvavo ir Ramšteino formato Ukrainos rėmėjų grupės susitikime, kuriame aptarta karo eiga bei tolesnė šalių parama.

A. Anušauskas patvirtino, kad naują Lietuvos paramos Ukrainai paketą sudaro milijonai 5,56 mm vienetų šaudmenų, bepiločių orlaivių užkardymo priemonės, 1 mln. eurų įnašas į Jungtinės Karalystės administruojamą Tarptautinį fondą Ukrainai letalinei ginkluotei finansuoti ir pusės milijono eurų finansinis įnašas į NATO Patikos fondą Ukrainai remti neletaline ginkluote.

Lietuva toliau aktyviai tęsia ir Ukrainos karių rengimą, šiųo metų ambicija yra parengti 2,3 tūkst. ukrainiečių karių, skelbia KAM.

Ramšteino formato koalicijos šalys, pasak KAM, taip pat sutarė dėl naujų paramos kariaujančiai Ukrainos kariuomenei iniciatyvų, tarp jų – naikintuvų F-16, informacinių technologijų paramos projektų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)