Šiandien žurnalistai manęs paklausė, ar tikrai ketinu tapti vidaus reikalų ministru. Atsakiau: būkite ramūs, aukštesnių pareigų į žemesnes tikrai nekeisiu. Pajuokauti galima, tačiau, kalbant rimtai, nematyčiau prasmės, likus pusmečiui iki kadencijos pabaigos, kažką keisti. Tas laikas nueitų šuniui ant uodegos, nes nei naujasis ministras, nei naujasis Seimo vicepirmininkas nesuspėtų nieko naudingo nuveikti. Be to, ne mano būdas blaškytis, šokinėti nuo vienos kėdės ant kitos. Mėgstu pabaigti pradėtus darbus. Pastovumas - mano vizitinė kortelė“, - tokiu įrašu trečiadienio popietę politikas pasidalino savo paskyroje socialiniame tinkle.

Anksčiau K. Komskis žiniasklaidai buvo pareiškęs, kad tarp „tvarkiečių“ kandidatų į ministrus - ir Seimo narys. Partijos pirmininkas Rolandas Paksas pavardžių neatskleidžia, kol jos nepateiktos Premjerui Algirdui Butkevičiui.

ELTA jau rašė, kad tarp galimų „tvarkiečių“ kandidatų į vidaus reikalų ministro postą minimas ir Seimo narys, Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas prof. Povilas Gylys. Nors pats politikas, turįs ketverių metų patirtį užsienio reikalų ministro poste, vienareikšmiškai to nepatvirtino, tačiau tokios galimybės ir neatmetė.

Antradienį, kad traukiasi iš Vidaus reikalų ministerijos vadovo pareigų, oficialiai pranešė partijos Tvarka ir teisingumas deleguotas vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, kuris pasirinko kitą politinę kryptį ir Seimo rinkimuose dalyvaus su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Tačiau S. Skvernelis vidaus reikalų ministro pareigas eis tol, kol „tvarkiečiai“ suras jam pamainą.

S. Skvernelis Vidaus reikalų ministerijai vadovauja nuo 2014 metų rudens.