Į policiją per šventę nukentėjusi moteris kreipėsi tik po dviejų parų, antradienį, nors, kaip ji pati teigia, konfliktas įvyko naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Moters (g. 1995 m.) teigimu, vestuvių šventės metu viena dalyvių pastūmė ją nuo laiptų.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos specialistė Sigita Šatienė DELFI teigė, kad nukentėjusioji patyrė nesunkius sužalojimus: nukrito nuo laiptų, nusibrozdino.

S. Šatienė patvirtino, kad šiuo metu dėl įvykio pradėtas tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 straipsnį. Už viešosios tvarkos pažeidimą, pagal šį straipsnį, gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

S. Šatienės teigimu, jei nukentėjęs asmuo jau kreipėsi į medikus, bus prašoma pažymos, o jei ne – įvykis bus perduotas ir teismo medicinos ekspertams.

DELFI susisiekus su Skirsnemunės J. Baltrušaičio mokykla, telefonu atsiliepusi moteris teigė, kad vestuvės vyko teisėtai: „Viskas teisėtai, jie buvo išsinuomoję.“

„Viskas teisėtai, pagal sutartį, kaip priklauso“, – dar kartą pakartojo moteris, išgirdusi klausimą, ar mokykloje dažnai vyksta asmeninės šventės. Beje, ji patvirtino, kad mokykloje yra buvę ir daugiau švenčių.

Pasidomėjus, kodėl mokykla nuomoja patalpas tokioms šventėms, telefonu atsiliepusi ir prisistatyti nenorėjusi moteris negalėjo atsakyti. Kiek vėliau moteris teigė, kad šventės mokykloje nėra dažnos: „Švenčių nebūna, renginiai būna nuomojami.“

Anot jos, vestuvių ar kitų asmeninių švenčių anksčiau mokykloje nėra buvę.