Apie Rusijos subyrėjimą į atskirus regionus kaip patį juodžiausią scenarijų yra kalbėjęs ne vienas analitikas. Federacijos subyrėjimo nenorima dėl itin pragmatiškų priežasčių: neaišku, kam į rankas patektų branduoliniai ginklai, Vakarams tektų derėtis ne su vienu, nors ir pamišusiu autokratu, bet daugybe tarpusavyje besivaržančių, į karinius konfliktus įsivėlusių regioninių lyderių. Štai dėl šios priežasties tiek Vakarams, tiek ir Kinijai paranku, kad Rusijos federacija išliktų.

Rusai – ne tauta, o tik Rusijos gyventojų visuma?

„Kas nutiks su rusais kaip etnosu, labai įdomus klausimas. Nes jeigu V. Putinui pavyks sugriauti Rusiją, jos teritorijose ims formuotis kiti identitetai. Tolimuosiuose rytuose, Tatarstane ar Jakutijoje prasidės sudėtingi etnogenežės procesai. Tačiau V. Putinas to jau niekaip nebeįtakos, jo nuomonė niekam nebebus įdomi“, – svarstė I. Jakovenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)