Ši statistika, anot J. Sabatausko, iliustruoja sisteminę problemą kovoje su smurtu šeimoje. Esą Klaipėdos rajoną sukrėtusi tragedija, kai girtas vyras, kuriam teismas buvo uždraudęs artintis prie savo šeimos, nužudė keturių vaikų motiną, gali pasikartoti tiek sostinėje, tiek bet kurioje kitoje šalies vietoje.

„Mums reikėtų pirmiausiai keisti požiūrį ir praktiką. (...) Vilniaus mieste per vienerius metus įstatymo galiojimo nebuvo priimtas nė karto teismo sprendimas, netaikytas jokios baudžiamojo poveikio priemonės. Vilniuje nebuvo nė vieno tokio sprendimo. Mes galime tokių pačių atvejų sulaukti ir kitose šalies vietose. Ir sostinėje“, - po komiteto posėdžio, kuriame nagrinėtas netinkamas policijos reagavimas į smurtą Klaipėdos rajone, kuomet neatvykus pareigūnams vyriškis nužudė keturių vaikų motiną, sakė parlamentaras.

Jis pažymėjo, kad ši problema pasireiškė ir Klaipėdos rajono tragedijoje. Smurtautojas kelissyk buvo teistas už smurtą artimoje aplinkoje, bet realios laisvės atėmimo bausmės nesulaukė. Tuo tarpu pareigūnų darbą šioje istorijoje J. Sabatauskas vadino neleistinu ir neatleistinu.

„Tai yra nedovanotina, nes prarasta žmogaus gyvybė. Ne tik prarasta žmogaus gyvybė. Liko našlaičiai vaikai. Nes motina, kuri realiai juos augino ir prižiūrėjo, mirė, o tėvas dabar praleis mažiausiai keletą metų už grotų“, - teigė komiteto vadovas.

Generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis patikslino, kad šis vyriškis su ilga teistumų istorija jau buvo nuteistas daugiau nei dvejiems metams laisvės atėmimo, tačiau nužudymo dieną teismo nuosprendis dar nebuvo įsiteisėjęs.