Taip informacinė pilietiškumo skatinimo kampanija „Man ne dzin“ pristato paskutinįjį šiems rinkimams skirtą video reportažą ir dėkoja visiems balsavusiems.

Oficialiais Vyriausiosios rinkimų komisijos pateiktais duomenimis, pirmajame Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų ture balsavo 37 proc. žmonių iki 34 metų amžiaus. Antrajame ture ir rinkimuose į Europos Parlamentą balsavo 30,5 proc. 18-24 ir 32,9 proc. 25-34 metų amžiaus žmonių.

„Jei per 2012 m. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus balsavo tik 18 proc. jaunų žmonių, tai šiuose rinkimuose jaunimo rinkiminis aktyvumas buvo dvigubai didesnis. Tai yra puikus rezultatas“, - teigė Mantas Zakarka, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos, organizacijos jau 10-us metus rengiančios kampaniją „Man ne dzin“, prezidentas.

Mantas Zakarka priduria, kad jei tokia jaunimo balsavimo tendencija išliks ir toliau, po kelių metų galėtume pasiekti ir dar didesnį aktyvumą. Pasak jo, vienas balsas prie vieno balso jau gali daryti rimtą įtaką rinkimų rezultatams. „Tokios akcijos kaip „Man ne dzin“ reikalingos tam, kad jaunas žmogus nepamirštų, jog rinkimai nėra šiaip sau diena – nors esame jauni ir turime daugybę kitų veiklų, tačiau privalome atlikti savo pilietinę pareigą – sudalyvauti rinkimuose ir spręsti už save patys“, - sako M. Zakarka.

Pasibaigus Lietuvos Respublikos Prezidento ir Europos Parlamentų rinkimams, kampanijos veiklos tęsiasi. Kampanija toliau sieks šviesti jaunus žmones, diskutuoti su jais, parodyti, kodėl balsuoti rinkimuose yra svarbu ir reikalinga ir taip prisidės prie naujos atsakingos, politiškai aktyvios jaunimo kartos ugdymo. Tikimasi, kad artėjančiuose 2015 m. savivaldos rinkimuose jaunimo rinkiminis aktyvumas dar labiau išaugs.