Pasak jos, penktadienį džiugins ne tik saulė, bet ir pavasariška šiluma.

„Penktadienio dieną virš Lietuvos stiprės jau aukštesnio atmosferos slėgio sritis. Danguje atsiras nemažai pragiedrulių ir tankūs bei žemi debesys ims sklaidytis, dažniau pasirodys saulė.

Vietomis, daugiausia ties šiauriniais šalies rajonais, trumpai palynos, pūs pietų, pietvakarių krypties vėjas, bus 7–12 m/s.

Na, o į šalį pradėjus plūsti šilumai, diena jau numatoma šiltesnė – sušils iki pavasariškos 9–14 laipsnių šilumos“, – apie penktadienio dienos orus sakė sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Šilčiausia penktadienio dieną turėtų būti ties pietiniais šalies rajonais.

Šeštadienio nakties orus ir toliau lems aukštesnio atmosferos slėgio sritis, tad lietaus nesulauksime, bet gali vėl pasirodyti šalnų, teigė sinoptikė.

„Pūs pietinių krypčių nestiprus vėjas, o temperatūra bus neaukšta – atvės iki 2–7 laipsnių šilumos, vis dar išlieka šalnų tikimybė.

Didžiausia ji – ties šiauriniais šalies rajonais. Ten ore vietomis, dirvos paviršiuje dar daugelyje rajonų šalnos sieks iki 1–6 laipsnių šalčio“, – Delfi sakė sinoptikė.

Lietaus tikimybė vėl išaugs šeštadienio dieną, teigė ji. Bet šiluma bus tik dar didesnė.

„Tad kai kur, didesnė tikimybė – ties centriniais, šiauriniais šalies rajonais, gali trumpai, daugiausia negausiai palyti. Vėjas išliks pietų, pietryčių krypties, vidutinio stiprumo – 6–11 m/s. O įdienojus temperatūra bus tik dar aukštesnė ir sušils jau iki 13–18 laipsnių šilumos.

Vėl šilčiausia diena numatoma ties pietiniais Lietuvos rajonais“, – kalbėjo I. Daunoravičiūtė.

Sekmadienio orus lems anticiklonas – tiek naktį, tiek ir dieną lietaus jau nenumatoma, o dieną džiugins ir saulės spinduliai.

„Danguje tikrai bus nemažai pragiedrulių. Ir toliau pūs pietvakarių, pietų krypties vėjas, naktį jis bus vos juntamas, o dieną vėl vidutinio stiprumo – 6–11 m/s.

Nakties metu temperatūra visur išliks teigiama – apie 2–7 laipsnius šilumos. Tiesa, šiauriniuose šalies rajonuose kai kur dirvos paviršiuje galima sulaukti silpnų šalnų iki 0–3 laipsnių šalčio.

O sekmadienio dieną iš pietų plūstelės dar didesnė šiluma ir jau kai kur primins vasariškus orus: sušils iki 16–21 laipsnio šilumos“, – Delfi sakė sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Vasariškai šilti orai išliks ir kitos savaitės pradžioje.

„Ir toliau plūstant šilumai temperatūra dienomis daug kur sieks ir 20 laipsnių šilumos, o kai kur 20 laipsnių ribą ir perkops. Tad pirmosios naujos savaitės dienos numatomos be lietaus ir tikrai malonios, šiltos“, – Delfi sakė sinoptikė I. Daunoravičiūtė.