„Turime suprasti, kad vien mokykla šių problemų neišspręs. Nenorime, kad mokytojai taptų pareigūnais, užsiimtų vien tik daiktų tikrinimu. Labai svarbus yra mokytojo-mokinio ryšys, ypač tais atvejais, kai tas ryšys su tėvais mokinių nėra stiprus, nėra sukūrę saugaus ryšio, kad galėtų vaikas tėvams pasipasakoti apie savo problemas“, – Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Jakštas.

„Jeigu mokytojai taptų tiesiog pareigūnais, kurie užsiims daiktų tikrinimu, tai gali tai atnešti ir daugiau žalos, ne tik naudos. Tai visas tas priemones turime taikyti apgalvotai“, – taip pat pabrėžė jis.
Ministras akcentuoja, kad sprendžiant šią problemą labai svarbus ir tėvų įsitraukimas.

„Būtina, kad tiek tėvai, tiek globėjai aktyviau įsitrauktų ir į mokinių saugumo klausimu. Galima galvoti ir apie naujus formatus mokyklose, kur tėvai bendrautų tarpusavyje, dalintųsi patirtimi ir kartu ieškotų atsakymų“, – svarstė jis.

Policijos duomenimis, praėjusiais metais registruota 150 nepilnamečių, įtariamų padarius nusikalstamas veikas, susijusias su disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ir jų kontrabanda. Per 8 šių metų mėnesius registruoti 75 tokie atvejai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją