„Tokiu pareiškimu politikas viešai metė įtarimų šešėlį ant Kalėjimų departamento pareigūnų. Kaip teisingumo ministras, atsakingas už visą Kalėjimų departamento sistemą, negaliu taikstytis su tokia situacija. Tikiuosi, kad atsakingos institucijos artimiausiu metu pateiks savo išvadas, kurios parodys tikrąją situaciją. Jeigu paaiškės, kad būta neskaidrumo, imsiuos principingų veiksmų“, - pranešime spaudai teigia teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

VPT atstovė Vytautė Šmaižytė BNS teigė, kad J.Bernatonio prašymą tarnyba gavo pirmadienį. Pasak jos, tokiais atvejais VPT imasi tyrimų, o šis gali trukti apie mėnesį.

Valstybės kontrolės atstovas Justas Jaskonis BNS taip pat teigė, kad ministro prašymas gautas pirmadienį, o dėl tyrimo dar bus sprendžiama.

„Šiuo metu kaip tik sprendžiama, kokius auditus apskritai reiktų atlikti, ir jeigu pasirodys, kad šis konkursas yra svarbus, bus atliekamas jo auditas. (...) Kol kas negaliu pasakyti, kada tiksliai bus apsispręsta, tačiau audito išvados būtų kitąmet“, - BNS sakė J.Jaskonis.

Kalėjimų departamento viešojo pirkimo komisija (VPK) nustatė, kad pirkimo dalyviai pasiūlė kainas, kurios daugiau nei du kartus viršijo Vyriausybės 2011 m. gegužės 18 d. nutarimu projektui nustatytą maksimalią 30 mln. eur vertę.

Atsižvelgiant į tai, VPK kreipėsi į Viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektų komisiją dėl tolesnio projekto įgyvendinimo eigos. 2015 m. spalio 5 d. Viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektų komisija nepritarė tolimesnei šio projekto įgyvendinimo eigai. 2015 m. spalio 13 d. minėto viešojo pirkimo procedūros buvo užbaigtos.