Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) docentas, politologas Ignas Kalpokas pirštu bedė į dabar vykstančius procesus ir konstatavo, kad prasideda apšilimas rinkiminei kampanijai.

„Ko gero pasižiūrėjus ir į tuos klausimus, kurie yra svarstomi šiandien, jau vykstančius partijų veiksmus: pasitraukimai iš susitarimų dėl švietimo, gynybos... Tai jau yra neabejotini ženklai apšilimo rinkiminei kampanijai. Mes puikiai matome, kad bet kurie klausimai yra suvedami į priešpriešą tarp valdančiųjų ir opozicijos“, – teigė politologas I. Kalpokas.

Pašnekovas I. Kalpokas dalijosi įžvalga, kad Lietuvos politinei sistemai jau dabar, neprasidėjus rinkiminei kampanijai, sunkiai sekasi išlaikyti politinės kultūros testą.

„Nesugebame susitarti dėl elementarių dalykų. Viena vertus yra paties R. Žemaitaičio saviraiška, bet tai turi ir platesnį aspektą – kaip vyksta apkalta. Kada vien dėl to, kad apkaltą organizuoja valdančioji dauguma, visa opozicija mobilizuojasi ir užima antisemito gynybos poziciją.

Lygiai taip pat ir su senesne Petro Gražulio apkaltos istorija buvo, opozicija mobilizavosi todėl, kad riekia įgelti valdantiesiems. Mes jau ir tokiose situacijose visiškai nebeišlaikome to egzamino“, – teigė VDU docentas, politologas I. Kalpokas.

Pasak politologo, kai rinkiminė įtampa pradės kilti, o emocijos kaisti, paliesti ir kvestionuojami gali būti net pamatiniai ir strateginiai interesai.

„Jie bus paaukoti vardan konkrečių rinkiminių strategijų. <...> Net šioje vietoje nesakyčiau, kad bus, bet tai jau pradedama daryti“, – Delfi sakė I. Kalpokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)