„Atakos prasidėjo šiandien, o ši diena yra ne tik nedarbo diena, bet ir žydų religinė šventė. Taigi, tai yra laikas, kai žmones eina į sinagogas, leidžia laiką su savo šeimomis. Atakos įvykdytos netikėtu laiku. Be to, iš Izraelio pusės nebuvo padaryti kokie žingsniai, kurie galėtų išprovokuoti ar pastūmėti „Hamas“ imtis atakų“, – Eltai šeštadienį kalbėjo Izraelio ambasadorė H. Wittenberg Silverstein.

Ji patvirtino, kad šiuo metu skaičiuojama, jog susidūrimuose su „Hamas“ teroristų grupuote žuvo 22 žmonės, dar kelis šimtai yra sužeisti.

„Mūsų policijos, kariuomenės pajėgos siekia atremti „Hamas“ atakas iš Gazos ruožo, bet teroristai puolė ne tik iš sausumos, bet ir iš oro, per jūras. Tai yra ataka, kurios metu „Hamas“ jau spėjo paimti įkaitais ne vieną civilį asmenį. Šiuo metu turime informacijos apie 22 žuvusius asmenis“, – dėstė ambasadorė.

Anot jos, pastarąsias kelias savaites Gazos Ruože esą buvo pakankamai ramu, buvo leidžiama rūpintis šioje teritorijoje gyvenančiais žmonėmis, jiems vežant maistą, įvairius daiktus. Tad, pasak H. Wittenberg Silverstein, šiame kontekste „Hamas“ atakos atrodo dar labiau netikėtos.

„Tai rodo, kad „Hamas“ nerūpi jų žmonių Gazos Ruože saugumas“, – komentavo ambasadorė.

Ji patvirtino, kad Izraelyje paskelbta karo padėtis ir pridūrė neatmetanti galimybės, kad šalis gali imtis „operacijų“ Gazos Ruože.

„Kartu Izraelis gins savo civilius žmones ir neatmestina, kad Izraelis gali imtis operacijų Gazos Ruože“, – tvirtino H. Wittenberg Silverstein.

Kaip jau pranešta, šeštadienio rytą į Izraelį iš Gazos Ruožo buvo paleista daugybė raketų. Atsakomybę prisiėmė teroristinė grupuotė „Hamas“. Ginkluoti palestiniečiai taip pat įžengė į Izraelio teritoriją. Tarp jų ir Izraelio karių prasidėjo intensyvios kovos. Esama nepatvirtintų pranešimų apie įkaitų ėmimą ir žmonių grobimus. Tel Avive, Jeruzalėje ir kituose Izraelio miestuose gaudė perspėjimo sirenos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)