„Tai desperatiškas Kremliaus žingsnis, bet jis yra branduolinio šantažo dalis, todėl pasakymai, kad jis nieko nekeičia kalbant apie regiono saugumą, būtų lengvabūdiški bei neatsakingi“, – feisbuke pirmadienį teigia politikas.

Anot L. Kasčiūno, atsakas tam yra tik vienas – karinių pajėgumų Lietuvoje bei Baltijos valstybėse ženklus stiprinimas. Taip pat, anot jo – ir sankcijos, tačiau tik sankcijų šiuo atveju nepakanka.

„Priešiškas Rusijos žingsnis daromas NATO viršūnių susitikimo Vilniuje išvakarėse, kartu aišku, kas turi duoti vieningą atsaką. Rusija supranta tik jėgą, nuolaidas supranta kaip kvietimą agresijai.
Baltarusijos režimas turi suprasti, kad jis galutinai laidoja savo bet kokią autonomiją bei dar kartą spjauna savo piliečiams į akis pažeisdamas šalies konstituciją, tarptautinius įsipareigojimus būti valstybe be branduolinių ginklų bei baltarusių griežtai antibranduolinius įsitikinimus. Ar baltarusiai ir toliau tylės?“ – klausia jis.

Rusija, pasak NSGK pirmininko, nusispjovė ir į tik ką kartu su Kinijos Liaudies Respublika bendrai paskelbtą dviejų lyderių pareiškimą apie branduolinių ginklų nedislokavimą užsienio valstybėse.

Kremlius žemina ir savo artimiausią sąjungininkę“, – atkreipia dėmesį jis.

Anot L. Kasčiūno, Lietuva šantažui nepasiduos ir tik stiprins savo gynybinius pajėgumus.

Delfi rašė, kad po Vladimiro Putino pareiškimo, jog Baltarusijoje bus dislokuotas branduolinis ginklas, baltarusių propagandistas Grigorijus Azarionokas jau ėmė juo grasinti: „Varšuva ištirps, o Vilnius nuskęs.“

Karybos ekspertas Darius Antanaitis teigia, kad propagandos tikslas ir yra gąsdinti, todėl į tai reaguoti neverta. Jo teigimu, visa tai gali reikšti, kad rusai ir Aliaksandras Lukašenka jau ruošiasi pralaimėjimui kare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)