Kultūros ministras gavo Specialiųjų tyrimų tarnybos parengtą pažymą apie G. Kėvišą, tačiau joje surašyti įtarimai valstybės lėšų švaistymu ir kitos istorijos apie G. Kėvišo veiklą A. Gelūno nesustabdė. Jis ketina G. Kėvišą skirti trečią kadenciją vadovauti Operos ir baleto teatrui. G. Kėvišas įtariamas iššvaistęs valstybės pinigus, kai teatras pirko naują scenos įrangą. Ministro teigimu, panašūs įtarimai - įprastas dalykas.

„Mes vertiname pagal teatro kokybę. Įtarimai - savo ruožtu, mes turime atskirą nuomonę tuo klausimu. Ta įranga tikrai yra labai komplikuota. Teko važinėti po teatrus pasaulyje, ne vienas konfliktas kildavo dėl brangios įrangos pirkimų“, - sakė A. Gelūnas.

Valstybės kontrolė yra nustačiusi, kad rekonstruojant teatrą buvo ne kartą pažeistas Viešųjų pirkimų įstatymas: už scenos įrangą mokėta brangiau nei numatyta preliminarioje sutartyje, papildomai pirkta darbų ir įrangos už beveik 13 mln. litų.

„Mano supratimu, man vadovaujant teatras įgavo kitą veidą, buvo iš tikrųjų puikių spektaklių, daugybė jų buvo pripažinti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje“, - sakė G. Kėvišas. Jis sakė nemanantis, kad teatras iššvaistė pinigus ar panaudojo juos netinkamai.

„Esu visiškai tikras dėl to, ką darėme ir nesijaučiu kaltas, todėl ir kanditavau trečiai kadencijai“, - sakė G. Kėvišas.

Jis buvo vienintelis kandidatas Operos ir baleto teatro vadovo pareigoms užimti. Teatrui G. Kėvišas vadovauja nuo 2002 metų. Išrinktas trečiai kadencijai, jis teatrui vadovaus dar 5 metus.