Anot A. Žukausko, tai leistų išgryninti skaitmeninio ugdymo priemonių įsigijimo, naudojimo sąlygas, taip paskatinant mokyklas ir mokinius aktyviau jomis naudotis.

„Įstatymo pakeitimais siūlome Lietuvos švietime įtvirtinti skaitmeninę kryptį ir sukurti šiuolaikinę mokyklą, kurioje tradiciniai ugdymo metodai papildomi naujausiomis technologijomis. Viena iš šio projekto iniciatyvų yra siekis įtvirtinti naujausias edukacines technologijas, kad jos taptų neatsiejama bendrojo ugdymo dalimi”, – teigia Laisvės frakcijos narys A. Žukauskas.

Pasak Seimo nario, skaitmeninės mokymo ir mokymosi priemonės apima įvairaus interaktyvumo lygio priemones.

“Dalis jų tik sudaro skaitmeninio ugdymo regimybę, nes nuo įprastų vadovėlių ir knygų skiriasi tik prieinamumu ir poreikiu naudoti kompiuterio ar kitokio prietaiso ekraną. Tuo tarpu interaktyvi kompiuterinė programinė įranga, sukurta bendrosiose ugdymo programose, atveria visiškai naujas ugdymo galimybes. Švietimo įstatymo pakeitimais siūlau konkrečiai apibrėžti mokymo ir mokymosi programinės įrangos ir kitų skaitmeninio ugdymo priemonių sąvokas bei įtvirtinti galimybę mokiniams jomis naudotis", – sako A. Žukauskas.

Anot Seimo komiteto pirmininko, įstatymo pataisos paskatintų verslo atstovus aktyviau kurti skaitmenines mokymo ir mokymosi priemones, jos pasitarnautų ir „EdTech“ technologijoms.

Šiuo metu įstatymuose nėra apibrėžta, kas yra skaitmeninės mokymosi priemonės ir mokymosi programinė įranga.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją