Darbo partijos kandidato sąžiningumo deklaraciją su M. Puidoko parašu antradienį paskelbė lrytas.lt.

„Siekdamas užtikrinti duotus pažadus rinkėjams ir tai, kad rinkėjo balsas, atiduotas už partiją, jos kandidatus bei partijos programą, netektų kitai politinei partijai (…) iškeltas partijos sąraše ar vienmandatėje rinkimų apygardoje ir laimėjęs rinkimuose, bet nusprendęs palikti partijos frakciją ar partiją, įsipareigoju atsisakyti mandato“, – rašoma deklaracijoje.

M. Puidokas, į Seimą patekęs pagal Darbo partijos sąrašą, Delfi antradienį tikino neprisimenantis, ar pasirašinėjo tokį dokumentą, tačiau neatmetė, kad vis dėlto taip galėjo būti.

„Aš to lapo gyvai nemačiau, tai man labai sunku vertinti kokia ten situacija yra“, – teigė politikas ir patikino, kad dieną, kai vyko masinis šių deklaracijų pasirašymas, jis jos tikrai nepasirašė.

Bet jis neatmetė, kad dokumentas jam buvo pateiktas pasirašymui vėliau.

„Galėjo man pakišti ir pasakyti, kad čia reikia pasirašyti. Nebent toks variantas“, – aiškino jis.

„Dokumentas neturi teisinės galios“

Paklaustas, ką ketina daryti, M. Puidokas aiškino, kad jam gaila, jog buvę kolegos ne siūlo kaip pagerinti Lietuvos žmonių gyvenimą, o užsiima tuščiomis intrigomis.

„Toks dokumentas, net jei jis nebūtų suklastotas, neturi jokios teisinės galios. Kitas dalykas – pats frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas su Andriumi Mazuroniu ir organizavo tą visą puolimą, to puolimo išdavoje aš ir pasitraukiau iš frakcijos ir iš partijos. Taip kad aš nesijaučiu niekaip moraliai atsakingas, nes jie privertė tą sprendimą priimti“, – kalbėjo M. Puidokas.

Politikas įsitikinęs kad su juo partija pasielgė negražiai – esą net ir apie partijos posėdį, kuriame buvo nuo jo atsiribota, M. Puidokas teigė sužinojęs ne iš dabar jau buvusių bendražygių, o iš žurnalistų.

M. Puidokas apie pasitraukimą iš Darbo partijos pranešė kovo 1 dieną.

Tai jis padarė po to, kai Delfi paskelbė, jog bendrapartiečiai pasmerkė jo poziciją karo Ukrainoje klausimu ir dėl to kreipėsi į partijos Etikos komisiją.

Bendražygių nepasitenkinimo M. Puidokas sulaukė dėl feisbuke išsakytų minčių, esą karas Ukrainoje yra Vakarų politikos pasekmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)