„Pasirodo, norint, kad prasidėtų kažkas panašaus į dialogą su Šimonytės Vyriausybe, būtina suvažiuoti su traktoriais į Gedimino prospektą. Antraip nieko nebus“, – šeštadienį per partijos konferenciją kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Ji tuo pačiu apgailestavo, kad mokytojai, medikai, pareigūnai, kurie esą pagrįstai nėra patenkinti situaciją bloginančiais valdžios sprendimais, neturi traktorių, taigi, ir susirinkti su jais prie Vyriausybės negali.

„Šitai valdžiai jau dėl nieko negėda, ji gal bijo tik traktorių Vilniaus centre. O jau maniau, atleiskit, kad nebijo nieko“, – kalbėjo politikė.

Dešiniųjų Vyriausybė, V. Blinkevičiūtės įsitikinimu, po savo kadencijos bus neįgyvendinusi daugelio pažadų.

„Konservatorių ir liberalų valdžios galiojimo laikas baigiasi. Jau po devynių mėnesių Lietuvos žmonės rinks naują Seimą“, – pažymėjo politikė ir vertino, kad Lietuva dabar – aklavietėje.

„Sumaištis ir rietenos, įtampa ir susiskaldymas tarp valdžios šakų – prezidento, Seimo valdančiosios daugumos ir Vyriausybės – pasiekė kulminaciją. Nėra prielaidų manyti, kad artimiausiu metu situacija gerės“, – komentavo V. Blinkevičiūtė ir dabartinę valdžią vadino arogantiška.

„Dalis mūsų žmonių yra pagrįstai nusivylę arogantiška, tarpusavyje besivaidijančia ir nuolat besiblaškančia valdančiąja dauguma“, – teigė socialdemokratų vedlė.

Ji vertino, kad dabartiniai valdantieji „yra nebepajėgūs spręsti susikaupusių problemų, neturi ir neranda sutarimo dėl aiškios politinės krypties“.

V. Blinkevičiūtė paminėjo, kad prieš pat rinkimus konservatoriai pakvietė kalbėtis dėl šalies gynybos, o tiksliau – dėl papildomų finansų krašto apsaugai. Bet visa tai, V. Blinkevičiūtės matymu, jau turės spręsti nauja Vyriausybė.

„Trejus metus vėluojančiai Vyriausybei jau pateikėm savo siūlymus“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Partija siūlo didinti juridinių asmenų pelno mokestį, išleisti gynybos obligacijas.

Tiesa, V. Blinkevičiūtės įsitikinimu, „kalbėti apie gynybą nepakanka“.

„Šalia reikia dar ir plano, kaip apsaugoti žmones nuo gąsdinančių kainų. Būtent tai labiausiai šiandien neramina Lietuvos žmones“, – tikino partijos pirmininkė.

Socialdemokratai, pasak jos, kviečia rinktis vienybės kryptį, o jai įtvirtinti esą reikalinga įgyvendinti tris uždavinius.

„Pirma, pažaboti kainas ir jų poveikį: garantuoti, kad visi Lietuvos žmonės būtų socialiai apsaugoti.

Antra, paruošti tvirtą šalies gynybą pavojaus atveju – atgrasyti Rusiją, kad nebūtų net galimybės pažeisti mūsų teritorinį vientisumą.

Trečia, pakloti patikimus pamatus dabarties ir ateities kartoms – kad kiekvienas norėtų čia, Lietuvoje, likti, gyventi ir dirbti“, – vardijo V. Blinkevičiūtė ir žadėjo, kad partija šiuos uždavinius plačiau aptars Seimo rinkimų programoje.

Šeštadienį savo partijos konferencijoje socialdemokratai priėmė sprendimą dėl prezidento rinkimų, kuriuose nedalyvaus ir parems antros kadencijos pareigose sieksiantį Gitaną Nausėdą. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Socialdemokratai šiuo metu yra didžiausia ir geriausią populiarumo reitingą tarp politinių jėgų turinti partija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)