Ketvirtadienio vakarą, kai konstatuota I. Matijošaitienės smegenų mirtis, artimieji įvykdė moters valią ir paaukojo organus transplantacijai.

„Jei gali ir po mirties padėti – tai padėk“, - yra sakiusi I. Matijošaitienė.

Pagal transplantacijos laukiančiųjų pacientų eilę ir kraujo atitikmenis buvo atrinkti tinkami transplantacijai žmonės.

DELFI žiniomis, moters širdis buvo išgabenta į Vilnių, kur turėjo būti persodinta nepilnamečiui asmeniui. Transplantacijos laukiančiųjų duomenys yra saugomi, todėl skelbti amžių, lytį ar kitą asmeninę informaciją yra draudžiama.

Į sostinę moters širdis buvo vežama greitosios pagalbos automobiliu, kurį lydėjo du policijos ekipažai.

Savo ruožtu Nacionalinis transplantacijos biuras (NTB) pirmadienį atsiųstame pranešime teigia, kad ši informacija neatitinka tikrovės. „NTB vadovaudamasis Transplantacijos įstatymu, prašo gydytojų ir su transplantacija susijusių žmonių neskelbti konkrečių detalių apie tolesnį donorystės ir transplantacijos procesą“, – rašoma NTB pranešime.

DELFI primena, kad I. Matijošaitienė sunkią smegenų traumą patyrė praėjusį antradienį, kuomet savo namuose nukrito nuo laiptų ir susižalojo galvą. Nors buvo atliktos net trys smegenų operacijos, 55 m. moteris neišgyveno – ketvirtadienį konstatuota smegenų mirtis, o penktadienio rytą, kai buvo paimti transplantacijai tinkami organai, moteris buvo atjungta nuo jos gyvybę palaikiusios aparatūros.

Sekmadienį I. Matijošaitienė, kurios palaikai buvo kremuoti, palaidota Kauno Petrašiūnų kapinėse.