Laidų vedėjo Arūno Valinsko vertinimu, tai – aštri ir netikėta idėja, nes įprastai gyviems žmonėms paminklų niekas nestato.

„Aš manau, kad tikrai būtų daug prieštaraujančių, būtų, ko gero, dvigubai, jeigu ne trigubai, daugiau pritariančių“, – kalbėdamas su „LNK Žiniomis“ svarstė A. Valinskas.

Arūnas Valinskas

V. Zelenskis, jo matymu, savo drąsa, elgesiu sukūrė tokį paminklą, kurio tik mažas aidas gali būti atspindėtas ir pastatytas kažkur, pavyzdžiui, Vilniuje.

Sostinėje sutikta gyventoja, paklausta, ar vietoje nukelto P. Cvirkos paminklo reikėtų pastatyti paminklą V. Zelenskiui, teigė, kad tai – visai gera mintis.

„Visai gal būtų neprastai, čia graži vieta, gera vieta“, – sakė ji ir pažymėjo, kad netoli šios vietos yra ir Ukrainos ambasada.

„Tai susišauktų manau, manau, būtų gera idėja“, – kalbėjo vilnietė.

„Jis – didvyris, pritariu 100 proc.“, – pridūrė ji.

Kita vilnietė taip pat teigė, jog pritartų V. Zelenskio paminklo statymui.

„Mes sutiktumėm, mes vis tiek labai už Ukrainą“, – sakė ji.

Vilniuje nukeltas Petro Cvirkos paminklas

„Bet žmonės kiti sakys, kad va, dar nepasistatėt paminklo Antano Smetonai, o dabar jau norit V. Zelenskiui tokioje gražioje vietoje. Čia galėtų būti ir A. Smetonai paminklas“, – atšovė kitas kalbintas sostinės gyventojas.

O gal ir pirmajam Lietuvos prezidentui A. Smetonai ir V. Zelenskiui?

„Ne, po to susimuš paskui“, – su šypsniu veide atsakė gyventoja.

Apie tai, kad P. Cvirkos skverą galėtumėme pavadinti Ukrainos ir Lietuvos laisvės aikšte, svarstė ir A. Valinskas.

„Ir nedaryti V. Zelenskiui skulptūros, o tik padėti didelį bronzinį kubą, iš kurio ateityje bus išlietas V. Zelenskis – visai neblogas variantas“, – komentavo laidų vedėjas.

Volodymyras Zelenskis

„Tai būtų iš tiesų visų pirma padėka ukrainiečiams, kurių tik simbolis ir atstovas yra V. Zelenskis. Tai yra mūsų padėka už mūsų laisvę, nes jie kariauja už mus, ten vyksta ir mūsų karas, mes neturime teisės to pamiršti“, – pažymėjo A. Valinskas.

Lietuva, anot jo, tikrai galėtų žengti šį žingsnį – būti pirmoji ir įamžinti padėką Ukrainai.

Visą „LNK Žinių“ reportažą apie paminklą V. Zelenskiui bei Ukrainos kovos įamžinimą žiūrėkite čia: