JAV kongresmenai susitiks su Prezidente Dalia Grybauskaite, krašto apsaugos ministru Juozu Oleku. Delegacija taip pat vyks į Ruklą, kur šiuo metu yra dislokuoti JAV kariai.

Šiuo vizitu JAV Kongreso narių delegacija siekia išreikšti padėką ir patvirtinti savo įsipareigojimus partneriams. Jie lankysis Lietuvoje jau pabuvoję Rumunijoje, Ukrainoje, Latvijoje ir Lenkijoje.

Vokietijos diplomatijos vadovas atšaukė planuotą kelionę į Baltijos šalis

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris atšaukė ketvirtadienį planuotą kelionę į Baltijos šalis, kad galėtų toliau dalyvauti pasaulio galybių derybose dėl Irano branduolinės programos, nurodė vienas vokiečių diplomatas.

Frankas-Walteris Steinmeieris
„Užsienio reikalų ministras Steinmeieris nevyks planuoto vizito į ... Baltijos šalis dėl čia, Lozanoje, tebesitęsiančių derybų dėl Irano branduolinės programos“, – sakė šaltinis, kai derybininkai paskelbė pertrauką po visą naktį trukusių diskusijų.

Turėjo atvykti Vokietijos užsienio reikalų ministras

Ketvirtadienio rytą pranešta, kad Šveicarijoje užsitęsus deryboms dėl Irano, Vokietijos užsienio reikalų ministro Franko Valterio Šteinmejerio Frankas Walteris Steinmeieris vizitas į Vilnių įvyks vėlesniu laiku ketvirtadienį, balandžio 2 d., arba penktadienį, balandžio 3 d.

Apie tai užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių informavo Vokietijos diplomatijos vadovas, pranešė Lietuvos ministro atstovas spaudai.

Vokietijos diplomatijos vadovas su Lietuvos užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi turėjo aptarti situaciją Ukrainoje, santykius su Rusija, Rytų kaimynystės, regioninio ir energetinio saugumo bei kitus tarptautinės darbotvarkės klausimus.