Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), apie 200 Karaliaus Mindaugo husarų bataliono taip pat Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių su prieštankiniu būriu į NATO lauko taktines pratybas „Trident Juncture 2015" išvyks pirmadienį.

Be karių, taip pat bus gabenama beveik 50 vienetų karinės technikos, Karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas M53 „Skalvis". Paramą pratybose dalyvaujantiems kariams užtikrina Lietuvos kariuomenės logistai, karo policininkai ir karo medikai.

Šis Lietuvos jungtinis vienetas Ispanijos San Gregorio poligone veiks trišalio Baltijos bataliono (BALTBAT) sudėtyje, kuris 2016 metais priskirtas budėti NATO greitojo reagavimo pajėgose.

„Trident Juncture 2015“ pratybos yra didžiausios nuo 2002 metų - operacijas ore, sausumoje ir jūroje iš viso atliks daugiau nei 36 tūkst. karių iš daugiau nei 30 NATO ir partnerių šalių. Pratybos truks iki lapkričio 6-osios ir vyks Ispanijoje, Italijoje ir Portugalijoje ir dar keliose kitose vietovėse Belgijoje, Kanadoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, Vokietijoje.

Pratybose „Trident Juncture 2015" vertinamas NATO greitojo reagavimo pajėgų pasirengimas budėti 2016 metais. NATO greitojo reagavimo pajėgas sudaro gerai pasiruošusios ir technologiškai pažangios daugianacionalinės pajėgos, susidedančios iš sausumos, oro, jūrų ir specialiųjų operacijų pajėgų komponentų.

Reaguojant į geopolitinę situaciją, pernai rugsėjį NATO šalių vadovai sutarė sukurti naujas itin greito reagavimo pajėgas, kurias būtų galima perdislokuoti per kelias paras.

NATO pareigūnai pabrėžia, kad Aljanso karinės pratybos, taip pat ir „Trident Juncture“, nerengiamos prieš jokią šalį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)