Penktadienį VSAT į Lietuvą iš Baltarusijos neįsileido 9 migrantų, ketvirtadienį – 17, trečiadienį – 4. Antradienį, pirmadienį ir sekmadienį pasieniečiai nefiksavo atvejų, kai tokie asmenys neleistinose vietose būtų kirtę sieną iš Baltarusijos.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių šeštadienį nebuvo.

Penktadienį įvairiu metu ties Varėnos ir Druskininkų savivaldybėmis prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauta 18 signalinių raketų.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš penktadienio į šeštadienį duomenimis, nepateko 8232.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Šeštadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 46 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Šių šalių siena yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Penktadienį į Latviją neįleisti 47 tokie užsieniečiai, ketvirtadienį ir trečiadienį – po 46, antradienį – 75, pirmadienį – 38, sekmadienį – 68.

Lenkijos pasieniečiai penktadienį užkirto kelią iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirsti 46 migrantams, ketvirtadienį ir trečiadienį – po 21, antradienį – 12, pirmadienį – 17, sekmadienį – 20

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)