Laidos, kurią veda Rūta Mikelkevičiūtė ir Arūnas Valinskas, filmavimas prasidėjo 13 val., tačiau Seimo plenarinių posėdžių salėje I. Degutienė nebesiregistravo mažiausiai nuo 12.30 val.

Konservatorė ketvirtadienį posėdyje užsiregistravo 10.06 val. prieš prisiekiant Seimo kontrolieriui Raimondui Šukiui. Paskui registravosi 10.14 val. prieš tvirtinant posėdžio darbotvarkę.

I. Degutienė taip pat registravosi 10.19 val. balsavimui dėl konservatorių pasiūlymo įtraukti naują pranešėją svarstant Vyriausybės sudarytos darbo grupės pasiūlymus dėl energetikos strategijos krypčių. Diskusijoje apie Lietuvos energetikos strategiją politikė nepasisakė.

Registruojantis ir balsuojant dėl pavasario sesijos darbų programos 12.29 val. I. Degutienės jau nebebuvo. Politikės plenarinių posėdžių salėje nebuvo iki pat posėdžio pertraukos 14.17 val. bei 15 val. prasidėjus vakariniam plenariniam posėdžiui.

Vakariniame plenariniame posėdyje I. Degutienė atsirado 15.55 val.

I.Degutienė: o jūs pažiūrėkite, kiek dabar salėje žmonių

Pati I. Degutienė iš pradžių DELFI aiškino sugebėjusi suspėti visur – esą laidos filmavime dalyvavo per pietų pertrauką, kuri truko nuo 14.17 val. iki 15 val.

„Per pietų pertrauką buvau, o dabar sėdžiu posėdyje“, - sakė konservatorė.

Patikslinus, kad laidos filmavimas prasidėjo 13 val., o pietų pertrauka paskelbta tik po daugiau nei valandos, politikė pripažino, kad iš posėdžio išėjo anksčiau.

„Tai aš buvau 13.15 val. ir dabar grįžau po 15 val. truputį. Visur suspėjau“, - teigė I. Degutienė, tačiau DELFI ją užfiksavo LNK jau nuo 13 val. - politikė buvo nugrimuota ir pasiruošusi laidos filmavimui Motinos dienos proga.

Paklausta, ar nemano, kad Seimo plenarinio posėdžio metu dalyvaudama laidos filmavime ji tiesioginį savo darbą prioritetų eilėje nustumia į antrą vietą, I. Degutienė ėmė kaltinti kolegas – esą daugybė Seimo narių išsilakstė ir nedalyvauja posėdyje.

„Nemanau. Todėl, kad išklausiau energetikos strategijos, kurią pateikė Vyriausybė, pristatymą, o po to buvo jau tiktai atsakymai į klausimus. Kaip tik tuo momentu ir išėjau. O parėjau ir dabar vyksta opozicinė darbotvarkė. O jūs pažiūrėkite, kiek yra salėje žmonių? Nėra nei Andriaus Kubiliaus, nei Rasos Juknevičienės, nei mano kaimyno Jurgio Razmos – nežinau, kur jie yra“, - svarstė buvusi Seimo pirmininkė.

I.Degutienė praleido Žemės gelmių įstatymo ir Planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymo pataisas, Medžioklės įstatymo pataisų priėmimą, Savivaldybių aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos įstatymo pataisą, Vyriausybės valandą, Seimo kontrolierių įstaigos vadovo paskyrimo procedūrą, naujų Vyriausiosios rinkimų komisijos narių paskyrimą, Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti ir daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymo pataisų pateikimą, Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pakeitimo projekto pateikimą, taip pat Alkoholio kontrolės įstatymo ir Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisų priėmimą.

Pasakojo buvusi griežta mama

Laidoje I. Degutienė pasakojo buvusi griežta mama: jei ji liepdavusi grįžti nustatytu laiku namo – vaikai klausydavę.

„Vaikai sakė ir sako, kad buvau griežta mama. Išoriškai atrodė, kad turėtų bijoti labiau tėtės. Aš be reikalo nekalbėdavau, tyliai stebėdavau, kas vyksta. Jei pasakydavau, kad reikia grįžti dešimtą valandą, jie ir grįždavo. Kitaip nebūdavo. Sūnus, kuris buvo griežtai auklėjamas, lygiai taip pat auklėja savo 17-metę dukterį“, - apie savo vaikų auklėjimą kalbėjo I. Degutienė.