„Turi trauktis iš partijos pirmininko posto“

A. Guoga antradienį Eltai teigė, kad tokie V. Uspaskicho vieši pasisakymai nedera su Darbo partijos vertybėmis ir yra netoleruotini, nes gali pakenkti Lietuvai dorotis su COVID–19 pandemija.

A. Guoga taip pat teigė manąs, kad, jei V. Uspaskichas nuo savo pareiškimų neatsiribos ir toliau skleis visuomenę klaidinančią informaciją, turėtų keistis Darbo partijos pirmininkas.

„Man visiškai suprantama ir aišku, partijos pirmininko saviveikla su vandens prekyba, niekaip nedera su partijos tikslais, kuriais mūsų rinkėjai pasitikėjo. Juk siūlymas gydyti žmones nuo klastingo viruso vandeniu stumia šalį į viduramžius ir tolina nuo pažangiausių valstybių.

(…) Mano raginimas trauktis iš partijos pirmininkų Viktorui, niekaip nereiškia, kad aš noriu užimti jo vietą“, – feisbuke savo žodžius dar aiškino A. Guoga.

„Jis jau prisišnekėjo“

Pats partijos lyderis aiškino, jog nebemato A. Guogos tolesnio buvimo partijoje.

„Ne Guogai čia vertinti, ne jam čia spręsti, kuo aš turiu užsiiminėti ir ką kalbėti. Partija čia yra visiškai „nė prie ko“. Niekas juk nekalba partijoje, kad jis užsiima azartiniais žaidimais ar kaip pasisako dėl narkotikų. Niekas dėl to jo nekaltina, kiekvienas užsiiminėja savo dalykais. O tai (lošimai ir narkotinės medžiagos – ELTA) tikrai žalingiau nei gerti mano vandenį“, – Eltai teigė V. Uspaskichas.

Viktoras Uspaskichas

Europarlamentaras aiškino, kad galbūt A. Guoga ieško priežasčių pasitraukti iš partijos, jos frakcijos Seime ir darbą tęsti, galbūt, su Laisvės partijos frakcija.

„Man atrodo, kad jis jau prisišnekėjo. Jis ne tik mane ir partiją pavadino visaip (...) Jis pasirinko reklaminę kampaniją, gal su kokia Laisvės partija susitarė, todėl ieško priežasčių, kaip išeiti (...). Todėl, man atrodo, jo dienos suskaičiuotos“, – teigė V. Uspaskichas.

Laisvės frakcija: jokių derybų tikrai nevedame

Delfi to klausė ir Laisvės frakcijos seniūnės Seime Ievos Pakarklytės. Seimo narė teigė, kad toks klausimas nėra svarstomas.

„Tokių derybų tikrai nevedame“, – Delfi sakė parlamentarė.

„Iš karto pasakyti taip tai nėra įmanoma. Nes tai (būtų, aut. p.) frakcijos sprendimas. Tad kol jo nėra, nelabai ką ir turiu pakomentuoti, tikrai nesvarstome“, – sakė ji.

Antanas Guoga

Politikė teigė, jog patys A. Guogos jungtis prie frakcijos nekviečia.

„Frakcijai reikėtų tartis, jei būtų toks pasiūlymas, kol jo nėra neturiu ką pasakyti. Tikrai patys nekviečiame, negirdėjome tokių kalbų“, – kalbėjo Laisvės frakcijos seniūnė Seime I. Pakarklytė.

Su pačiu A. Guoga Delfi susisiekti kol kas nepavyko.