Prezidentė sakė nesistebinti, kad Seimas skubos tvarka priiminėja įstatymus.

„Visus devynerius metus panaši situacija visada būna prieš Kalėdas ir prieš vasaros atostogas, kada viskas sumetama į paskutinį poros savaičių laikotarpį. Tada jau skubos tvarka kažkas priimama. Tai nėra naujiena“, - LRT radijui ketvirtadienį sakė šalies vadovė.

D. Grybauskaitės teigimu, jeigu viskas gerai, tai šeštadienį Seimo priimtus įstatymus ir jų pataisas ji pasirašys.

„Šiuo konkrečiu atveju išties svarbūs keturi ar net penki įstatymai ir jų pataisos, kurios liečia mokesčių reformą ir krašto apsaugos sistemos - karo tarnybos įstatymo pataisas. Šiuo metu mano žmonės, mano patarėjai, dirba kartu su Finansų ministerija ir Seimu, kartu stebi pataisas ir procesus ir būsime pasirengę per penktadienį viską peržiūrėti, bent jau tą paketą iš penkių įstatymų. Aš pati asmeniškai šeštadienį taip pat tame dalyvausiu, peržiūrėsiu dar ir pati. Ir jeigu viskas tvarkoje, šeštadienį pasirašysiu tuos penkis įstatymus, kurie galės įsigalioti nuo kitų metų sausio 1 d.“, - LRT radijui kalbėjo D. Grybauskaitė.

Pasak prezidentės, jei bus tvarkytinų dalykų, tai bus siūlomas kitas įstatymų įsigaliojimo laikas.

„Mes tikimės, kad bent jau šių įstatymų atžvilgiu nebus didelio poreikio kažką taisyti, nebent būtų ketvirtadienį padarytos priėmimo metu klaidos“, - pabrėžė D. Grybauskaitė.

Kartu prezidentė pažymėjo, kad pensijų reformos įstatymą svarstys tik kitą savaitę.

Seimas ketvirtadienio posėdyje priims Vyriausybės siūlomų reformų įstatymų projektus, kuriems yra pritaręs po pakeitimų.

Parlamentarai balsuos dėl mokesčių, pensijų, sveikatos apsaugos reformų, šešėlinės ekonomikos mažinimo įstatymų projektų.