„Šiemet mes matome dar didesnį tos agresijos, brutalumo mastą visiškai šalia mūsų. Ukraina praktiškai užpulta, ir tas užpuolimas yra, bent jau aš jaučiu, kaip ir mūsų laisvės užpuolimą, nes ta grėsmė iš šitos šalies tikrai liečia mus visus, visas tautas, kurios sulaukė ir iškovojo savo laisvę ir nepriklausomybę“, – penktadienį žurnalistams Seime sakė D. Grybauskaitė.

Dvi kadencijas Lietuvai vadovavusi prezidentė pabrėžė, jog kasmet vis iš naujo turime išmokti tai, kad ginti savo laisvę reikės kiekvieną dieną.

„Todėl (...) negalime niekada atsipalaiduoti. Taip jau likimas lėmė mūsų tautai gyventi šalia tokių agresyvių kaimynų. Ir todėl labai svarbu, kad investuotume į savo gynybą, mokytume savo žmones, tikėtume savo šalimi ir būtumėme visada patriotais, kovojančiais už savo ir kitų laisvę“, – akcentavo D. Grybauskaitė.

Penktadienį Lietuva 32-ąjį kartą mini tragiškų Sausio 13-osios įvykių metines ir Laisvės gynėjų dieną.

Sausio 13-osios rytą minėjimo renginiai prasidėjo tradicine pilietine akcija „Atmintis gyva, nes liudija“. Namų, įmonių, mokyklų languose vėl buvo uždegtos žvakutės. Minėjimas tęsis Seime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją