A. Liaudaičiui prisipažinus Kauno prokurorė pasiūlė jį nubausti paprastesne, baudžiamojo įsakymo tvarka.

Kaltę pripažinusiam vyrui nereikėtų net atvykti į teismą. A. Liaudaičiui siūloma 5650 eurų piniginė bauda ir neatlygintinų darbų globos įstaigose.

Kodėl Viešvilės globos namų direktoriaus bylą siūlo nagrinėti supaprastinta tvarka, Kauno apygardos prokurorė nekomentuoja.

Raštu „Lietuvos ryto“ televizijai pateiktuose paaiškinimuose teigiama, kad direktorius anksčiau nebuvo teistas, prisipažino ir gailėjosi, jo padaryti nusikaltimai pagal Baudžiamąjį kodeksą laikomi nesunkiais ir apysunkiais, todėl realios laisvės atėmimo bausmės net nebuvo siūloma.

20 metų teisėju dirbęs, dabar advokatas Egidijus Jonas Grigaravičius „Lietuvos ryto“ televizijos žinioms sakė per ilgametę praktiką nėra girdėjęs, kad dėl lytinių nusikaltimų būtų prašoma sprendimą priimti greitesne ir paprastesne tvarka.

„Galima sakyti, kad teismų praktikoje baudžiamasis įsakymas labiausiai paplitęs ekonominio pobūdžio bylose. Kad baudžiamasis įsakymas būtų priimamas lytiniams nusikaltimas, aš nežinau“, - teigė E. J. Grigaravičius.

Tačiau prokurorės prašymas neįtikino Jurbarko apylinkės teismo. Teisėja nusprendusi, kad ikiteisminio tyrimo metu nustatytos ne visos aplinkybės, nutarė bylą perduoti nagrinėti teismui.

Šaltinis
Temos
„Lietuvos ryto“ televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (307)