„Aš tai nematau jokio atsiprašymo. Jeigu jūs imsite interviu iš manęs ir paklausite, kodėl mano kolegos kažkur ne taip balsavo, tai aš ekspromtu pasakysiu „atsiprašau“ - tai čia nereiškia atsiprašymo. Vienintelis atkurtos Lietuvos atsiprašymas Lietuvos istorijoje buvo oficialus prezidento Algirdo Mykolo Brazausko atsiprašymas Knesete už žydų tautos genocidą. Tai buvo atsiprašymas. O visa kita – tai išpūsta istorija“, - DELFI sakė G. Kirkilas.

Politikas svarstė, kad L. Linkevičius tiesiog išreiškė savo emociją, tačiau valstybės vardu neatsiprašė.

„Tai grynai emocinė išraiška“, - sakė G. Kirkilas, pridūręs, kad užsienio reikalų ministras veikiausiai ir pats supranta, kad mintį reikėjo suformuluoti kaip nors kitaip.

DELFI primena, kad užsienio reikalų ministras L. Linkevičius interviu Lenkijos dienraščiui „Rzeczpospolita“ teigė, jog Lietuvos Seimo sprendimas nepritarti daliniam lenkiškų pavardžių įteisinimui asmens dokumentuose viešint L. Kaczynskiui buvo didelė gėda.

„Tai didžiulė gėda. L Kaczynskis buvo didelis Lietuvos draugas. Tai, kas nutiko jo vizito metu, yra liūdna. Tuomet nebuvau Seimo nariu, tačiau norėčiau už tai atsiprašyti“, - kalbėjo Lietuvos diplomatijos šefas.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sukritikavo ministrą, pasakydama, kad valstybės vardu pareiškimus gali daryti tik tautos renkami, o ne skiriami pareigūnai.

Premjeras Algirdas Butkevičius Žinių radijui sakė nemanantis, kad ministrui reikėjo atsiprašyti lenkų tautos, mat L. Linkevičius tokių įgaliojimų neturėjo.