Pasak R. Požėlos, policijos pareigūnams disponuojant tam tikra informacija, buvo nuspręsta tikrinti Šiaurės garažus.

Pasak policijos generalinio komisaro, šiuo metu ikiteisminis tyrimas yra „pagal vaiko pagrobimą, bet, vystantis tyrimui, neatmestina, kad gali atsirasti ir kitų straipsnių“

„Ryte pirminė apklausa buvo, ar dar bus apklausų, ir kiek jų bus, nukreipiu į prokurorą“, – sakė R. Požėla.

Pasak jo, tai, ką pareigūnai pamatė garaže, „buvo labai informatyvu“, gali būti ir papildomų kreipimusi į visuomenę.

„Tiriant konkretų ikiteisminį tyrimą, pagal mano disponuojamą informaciją, mes tuose objektuose atlikome tam tikrus procesinius veiksmus, dėl to, kad, mūsų nuomone, jie buvo reikalingi. Kaip finalas parodė, tą, ką mes pamatėme, buvo labai informatyvu. O, ar ten buvo anksčiau įvykdyta nusikalstamų veikų, neatmetu, kad gali būti ir čia ikiteisminio tyrimo dalykas, gali būti kreipimasis į visuomenę su prašymais pasisakyti, jeigu kažkam kažkas yra nutikę“, – sakė R. Požėla.

„Ar ten buvo anksčiau atlikta nusikalstamų veikų, neatmetu, kad tai gali būti šio ikiteisminio tyrimo dalykas“, – pridūrė jis.

Generalinis komisaras pabrėžė, kad prasidėjus ikiteisminiam tyrimui visus, su šia istorija susijusius, klausimus reikia adresuoti prokurorui ir tyrėjams.

Jis patikino, kad pirminė įtariamojo apklausa įvyko ryte, tačiau darbas dar nėra baigtas.

Nuo sekmadienio ieškota Kaune dingusi devynmetė buvo rasta. Tai antradienio vakarą patvirtino Kauno policija.


Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla patvirtino, kad įtariamasis yra policijos komisariate, o mergaitė išvežta apžiūrai į Kauno klinikas.

2014 metais gimusi mergaitė iš namų, esančių Kaune, Trešnių take, išėjo sekmadienio vakarą. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai ir kitos institucijos nuo tos dienos vykdė jos paiešką.

Antradienį prie paieškų prisijungė ir daugiau kaip pusšimtis Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)