LGL atstovė R. Meilutytės labdaros ir paramos fondo elektroniniu paštu nusiuntė laišką, kuriame plaukikę, olimpinę, pasaulio ir Europos čempionę bei rekordininkę R. Meilutytę pakvietė į „Baltic Pride 2016“ lėšų rinkimo Gala vakarienę.

Pirmadienį organizacija sulaukė fondo direktoriaus S. Meilučio atsakymo, kuriame jis sako nesąs homofobas, tačiau gėjus laiko „gamtos anomalija“:

„Fondas negali paremti Jūsų renginio, nes, visų pirma, tokia parama yra negalima pagal fondo įstatus. Antra, aš asmeniškai nesu homofobas, puikiai pažįstu keletą itin išsilavinusių, savosios srities aukščiausio lygio ir reputacijos profesionalų, nepriekaištingos vidinės ir, sektina, bendravimo kultūros, gėjų, mielai su jais bendraudamas, tačiau Jūsų paradų niekada nei palaikysiu, nei remsiu.

Galiu tik pridėti, kad, jeigu daugumas žmonių būtų bent panašaus brandumo asmenybės, kaip mano pažįstami gėjai, atsiribojant nuo fakto, jog jie yra, deja, gamtos anomalija, gyventi šiame pasaulyje būtų žymiai šviesiau.

Paskaitykite, prašau, bent prof. V. Radžvilo „Erotas ir revoliucija“, gal tuomet Jums bus aiškesni mano asmeniniai motyvai. Nors nuoširdžiai tikiu, kad Jūs, kaip ir visa Lietuvos aktyviųjų gėjų bendruomenė bei visokios visokiausių teisių organizacijos, finansiškai remiamos ES ar įvairių ne Lietuvos gėjų ir pro-gėjų organizacijų, tikriausiai netrykštate simpatija prof. V. Radžvilui. Kaip ir aš Jūsų lyderiui V. Simonko. „Nieko nepadarysi“, - kaip sakydavo Bilis Piligrimas iš K. Voneguto „Skerdykla Nr. 5“.

Negaliu Jums ir LGBT palinkėti sėkmės organizuojant „Baltic Pride“, kaip ir tomaševskininkų bei LLRA protestams ir mitingams bei reikalavimams, prieštaraujantiems nacionaliniams Lietuvos Respublikos interesams“.
Pagarbiai
Rūtos Meilutytės labdaros ir paramos fondo direktorius Saulius Meilutis“.

V. Simonko: man skaudu

„Ieškodami R. Meilutytės kontaktų, parašėme fondui ir gavome šį pakankamai įspūdingą laišką. Jis man leido suprasti, kad nors ir išvažiuoji į Angliją, paskui save veži bagažą“, – gautą plaukikės tėvo atsakymą DELFI komentavo LGL valdybos pirmininkas V. Simonko.

V. Simonko akcentavo, kad kalbama ne apie sportininkę, o apie jos tėvą. R. Meilutytė ne kartą yra reiškusi paramą LGBT draugams ir V. Simonko nesinorėtų jos sieti su šia istorija.

Vladimiras Simonko

„Tai nėra prieš Rūtą, tikiu, kad ji turi gerą požiūrį LGBT klausimu. Bet tėvo nuostata man skaudi, mane asmeniškai užkabino, skandalo iš to daryti nesinori, nenorėčiau, kad tai pakenktų Rūtai. Gal bus proga jai tai pakomentuoti, rašydami laišką ir kviesdami ją, vadovavomės tik gerais ketinimais“, – sakė V. Simonko.

Prieš trejus metus R. Meilutytė išreiškė palaikymą savo bičiuliui, olimpiniam čempionui Tomui Daley, kuris prisipažino apie savo homoseksualumą. „Man nėra jokio skirtumo, tai jo asmeninis reikalas, manau, reikia daug drąsos prisipažinti, jis tai padarė, nes buvo neteisingai suprastas viename interviu ir norėjo, kad tai nuskambėtų iš jo lūpų“, – tuomet savo poziciją išdėstė R. Meilutytė.

Pats S. Meilutis DELFI sakė privačių laiškų nekomentuojantis.

DELFI primena, kad praėjusiais metais šalyje ir už jos ribų plačiai nuskambėjo visame pasaulyje dėmesio susilaukusio hito „Walking with Elephants“ kūrėjo Marijus Basanovo, užsienyje geriau žinomo Ten Walls slapyvardžiu, pasisakymas.

Jis savo paskyroje socialiniame tinkle homoseksualumą prilygino pedofilijai – toks pareiškimas sulaukė itin audringos reakcijos ir pasmerkimo visame pasaulyje, muzikantui užvėrė kelią į festivalius. M. Basanovas apie sugrįžimą į muziką paskelbė tik po keleto mėnesių, praėjusių metų spalį.